Monday, August 15, 2011

Kitchen Renovation - Sketches

 Perancangan Nak renovate dapur memang dah lama...
$$$$$ ni saje yang Tak ada.

Beli rumah tu pun dah 3 tahun lebih rasanya.. sebab aku pindah duduk situ sebelum mika ada lagi.. mika now pun dah 2 tahun.. berkat simpan sikit-sikit.. akhirnya kami nekad je la ubah sikit-sikit.. macam umah aku kami tak buat sebelum masuk rumah.. ongkos nya tiada dong.. hihi buat part by part ikut kemampuan...

Rumah apartment kat KL ni pun harga lbh dr 100k.. kalau tempat lain mesti dah dapat rumah teres.. apakan daya hubby aku selesa duduk di kawasan tu.. maka apartment saje yg kami mampu buat masa ni... masa anak sorang masih keadaan selesa la.. kalau dah bertambah maybe nak rumah bawah juga.. tapi takpe rezki kemudian hari insyaAllah ada... kan....

sebenarnya kami dah ada kitchen kabinat buat masa baru pindah gak la.. tapi agak simple memandangkan masa tu $$$ tak berapa ada.. janji selesa.. yang kami buat ni pun sebab nak bagi pecah pintu ke YARD dan tambah sket wet kitchen di bahagian YARD tu.. ( korang paham ke apa aku tulis ni.. hihihi) buat2 paham je la ya

 yang aku nak renovate tu adalah kawasan YARD.. kat situ aku  buat wet kitchen.. dan kawasan dapur sebenar buat dry kitchen... kecik je dapur pun...

ni la lakaran awal my hubby...

 
Nak siapkan lakaran ni pun jenuhla bertekak.. (bertekak manja je) hihi dia nak camni.. aku nak yang ni... susah gak nak ikut selera designer.... masing2 ada taste sendiri... hihih kami build in mesin basuh ngan oven sekali.. biar nampak kemas...

Kita tunggu dan lihat la apa yang jadi...

ni kabinet dan ruang kitchen  lama sebelum renovate

meja makan lama masa baru kawin.. heheh


kaunter bar memisahkan ruang tengah dan dapur



my chef yg rajin gak ke dapur.. sengih je la... ni pic lama.. tak sempat aku nak snap bebetul

Aku mcm nak let go je kabinat lama.. ada ke orang nak beli ek? hehehehhe

Tunggu siap yang baru.. insya allah sempat siap tuk raya.. hihi.. simple2 aje janji selesa.......

6 bebelan kawanku:

teratai said...

saya pun buat renovation dapur sbb yg asal tu x ada wet kitchen,so tambahlah wet kitchen x besar pun sbb rumah teres!

ch@ said...

dapur raya, kena datang beraya rumah akak la nampak gayanya. usha dapur :)

Zura said...

biaselah tue..bertekak nk ikut kehendak masing2..jgn jd lain sudah..hehe..

MrS. F!zA said...

oklah tu awl2 kahwin dh mampu beli rumah..mmg mhl sgt rumah area kl ni kan..

君子之风 said...

Anyone whom need to renovate their living, their room, or their kitchen, can seek for this company advice.

http://www.id-ind.com/

Yan Kah Luke said...

Nice!! I like your custom mate kitchen cabinet!

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah