Tuesday, October 25, 2011

Anak-anak sekarang

Bertuah anak-anak sekarang kan..
mengikuti peredaran masa dengan dunia IT

yerla zaman kita kalau ada ipad pun mungkin kita merasa...
rezki mereka dapat rasa kecik2 berbanding kita dulu
Mama start pakai HP pun masa zaman kat U tau beli pun 2nd hand awalnya
tu pun dah semester 3 baru ada..
hasil kumpul duit sendiri..


ANAK BERTUAH aku... layan youtube Upin Upin




siap dengan bantal ngan air tepi tu..



macam orang besar la kamu.. meniarap layan movie upin ipin.. mata tak berkelip kalau tengok upin tu.. kalau leh nak masuk jd pelakon sama citer tu gaknya



Kesian laptop mama dah jadi laptop awak... tengokla keypad pun dah tercabut-cabut... sape mau ganti??? huhu ... harus claim kat papa... hahaaa tak pasal2 papa yg kena...




 BERTUAH ANAK-ANAK sekarang kan..

kecik2 dah ada yg merasa ifone, ipad.. segala bagai.. aku yg tua ni pun lum de rezki lg nak pakai tu semua... khikhikhiihkhi... banyak keperluan lain yg perlu didahulukan dan di utamakan... kalau ada lebih baru la boleh fikir2kan nak beli gadget2 canggih tu semua....


18 bebelan kawanku:

ajumohit said...

amboi mika, meniarap comel smbil menonton kartun kegemaran ye, cantik baju mika, mana beli baju kiut mcm ni eda?

@e_da said...

@ajumohit

aju baju ni baju 6-12 bln.. leh pakai lg 2 tahun.. hihi beli kat JUSCO kalau tak silap...

abah khalisha said...

dasat2..IT Savy btl

mama tisya said...

btul tu..bdk2 skarng bertuah..kecik2 dh kenal gadget2 yg canggih2

Ibu Lala said...

untung budak budak sekarangkan. anak saya pun camtu. kalau nak tido je mesti nak ngadap youtube dulu citer mr bean. tak padan dgn umo 2 tahun.

*SiRibenMerah said...

amboi2.. meh ayang join landing sbelah mika.. hahahaha


zaman da berubah akak...

♥cikmOt♥ said...

anak2 skang mmg btuah

alyyani said...

lepas ni mama mika kena consider beli ipad la pulak :)

Cik Puan*PIE said...

mng pun kak.ammar mcm tu la klau dtg kt opis ni, dh pndai soh bukak youtube nk tgk upin ipin la, boboyboi la, ultraman la.tu jelah yg dia tau sebut.dihah dh dpt tablet pc cap ayam aritu kemen suka.jadilah dpt belikan yg murah2 je.nk beli yg mahal2 mng xmampu la.

Salina@IbuAqil said...

amboi!! santainya dia.. ;)

bonda dadif aka akish said...

kannn..anak2 sekarang nih.....
serba serbi canggih..mewah!

Nad @ MamaZakwan said...

amboi, amboi mika...
kemain lagi ek..hehhehe
puting tetap tak tinggal, hehe

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

amboi mika bukan main ye..

Dalila Hamid said...

untung budak2 sekarang.... zaman serba cangih...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

budak2 sekarang mmg untungkan??

lelamaisara said...

Wah Danish...dah ad bantal bucuk la...

Mamamya said...

akak setuju sgt2 dgn ayat yg paling bawah nunnn....b'tuah anak zaman skrg kan...

ch@ said...

wah-wah-wah, anak harimau mana sesat ni. cerdik anak rimau ni, comel pulak tu menyabung kaki. kemain lagi. oni lbh suka melukis kak, habis buku smua orang pnh dgn lukisan dia.

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah