Thursday, October 27, 2011

Galak Anak GOSOK GIGI

Cerita pasal gigi..
mika dah 2 tahun 2 bulan..
Gigi dah hampir 20 batang..
aritu aku kira mcm 17 batang.. 
tapi tak kira betul-betul nak suh dia bukak mulut jari aku yg kena gigit..

Gigi dia start tumbuh masa umur 11 bulan.. 
Agak lewat rasanya..
masa tu aku dah risau mana gigi anak aku tak tumbuh2.. hahah


tengokla gigi menyeringai dia... kalau gigit sakit oooo.. mama ngan papa selalu kena gigit kalau dia geram... kadang-kadang saje nak bergurau pun dia gigit kami... yang selalu jadi mangsa papa la..hahah.. mama mesti elak punya kena gigit.. tapi penah gak lengan aku lebam dek kena geget... REDHA je la... dari dia gigit ANAK ORANG biarla dia gigit aku ngan bapak dia je...

Walaupun dia hisap PUTING.. tapi nampak gayanya takdela jongang ke tinggi ke giginya.. sebab aku tak bagi puting yg bulat.. aku pilih yg leper je puting dia.. yang nampak lain sket gigi taring tepi tu kedalam sket... kalau dah 24/7 ko sedut puting apa tidaknya... tapi so far nampak ok je gigi dia.. aku dulu 2 tahun gak isap puting mak aku cakap.. alhamdulillah idokla jugak jongang.. kuasa ALLAH..

memang dah lama ajar dia start gosok gigi.. makan pun dah macam2.. kadang2 dia nak gosok sendiri.. tapi kalu dia gosok sendiri dia gosok yang depan je la... aku kena gosok gak yg dalam2 tu...

so semalam kan public holiday aku ni marayap la ke JJ... jalan-jalan nampakla benda yang menarik ni...

 
Penggantung berus gigi bentuk BEE dan berus gigi baru tuk mika





Kosnya tidakla mahal..
tak sampai RM5 pun tuk 2 barang ni...
menarik pulak kan.. janji dia suka





Lekatkan di dinding toilet



2 berus gigi aku beli.. 1 lagi untuk di nursery


Lekatkan di tempat yang rendah.. supaya senang dia nak ambil..


Semalam bertarung gak aku ngan mika.. sebab keje nak masuk bilik air nak berus gigi dia.. hahahhaa
nak tak nak aku tutup pintu bilik air takut dia wat keje sorang2 dalam bilik air tu...



Mika HAPPY mama pun HAPPY.. gigi rongak nanti tak encem... hihi

12 bebelan kawanku:

bonda dadif aka akish said...

kannn....

:p

ehh cute la....tepat letak beros gg tuh...

=)

aNaYaNa said...

haha mika mika..mentang2 ada Bee hanger tuh terus rajin nak gosok gg yer..hee..comel!

KhaiRin said...

sori br sempat menjengah utk BW

comel nyer mika nyer berus gg

mama tisya said...

mmg kena ajar slalu..kdg2 bdk2 ni takut..kena bli berus gigi kartun2

**dh update gmbr biskut ladyfingers..nanti tgk la

lelamaisara said...

Wah cute nye...Alesya 7 bulan dah tumbuh gg tp sampai sekarang gg die hanye ad 6 batang saje...heeee

ajumohit said...

Cantiknya Gigi Mika, pandai mama Tarik minat Mika nk gosok Gigi, mmg ye klu isap puting leper Gigi tak jd jongang

hyazz said...

wah cantek gak tu...baru jer beli 2 batang tuk bebudak tu..tapi jenis yg belakang ada pelekat kat dinding tu..
bile nak gosok..di gosok nye giginye ke berus yang melekat tu...bukan dicabut berus tu gosok giginye...

Salina@IbuAqil said...

Bijaknya mika.. Aqil nak gosok gg tp x nk gosok sendiri nk kita gosokkan.. Ngada2!!

ch@ said...

mcm ni ye, kak pe kata bg free je at kita satu, eh dua la oni ngn aie. haha, tak pyh la i masuk u punya FM photo free tu. hahahaha.

mikhail kena rajin gosok gigi, kalau tidak gigi akan berlubang seperti gigi aunty ni, sakit tau.

e.l.i.z.@ said...

tajam betul gg taring dia tu hihi mmg carik nahas la sape kena geget haha

kiut la tempat letak berus gg tu

*SiRibenMerah said...

bagusnya mikaaaa..

camtuh lah hero ayang..
bila nak dating neh?

shahdiana said...

tengah baya ni memang sume nak try..tak cukup kaki tangan kita nak kawal..:d

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah