Monday, October 31, 2011

Bila bawak keje balik rumah


Minggu ni minggu yang BZ
masing-masing sibuk buat preparation untuk konvo di opis aku
Tugas tahunan aku menyelaras pakaian Graduan..
dah jadi keje hakiki sejak mula keje sini.. dah lali..

2 minggu ni ganti lak ngan bos baru..
so banyak gakla perubahan keje
ada yang sampai aku kena bawak balik rumah
Sebenarnya jarang sekali aku bawak balik keje2 opis ke rumah
MELAINKAN kalau dah URGENt dan penting

Sebab bagi aku waktu keje kita dah selesaikan waktu kerja
dan waktu di rumah adalah waktu kita dan family
dulu bujang aku NO hal punya

tapi sejak ada si kenit..
nak buat keje payah sebab dia pun membantu sama
yang kadang-kadang melambatkan keje..
lagipun rasa bersalah dalam diri.. sebab masa tu la nak luangkan untuk dia yang beberapa jam je jumpa dalam sehari kan....


last week bawak balik ke je balik umah..
kebetulan hubby pun sama bz..
aku minta dia jagakan mika dulu
sementara aku siapkan keje.. TAPI
keje aku belum siap dia pun dah kena kuar ada appoiment juga..

wahhh dalam hati camana ni...
kalau tak siap hati aku tak tenang nak tido..


amboii dia pun selak sama buku mama.. macam la paham..


 Kebetulan pulak MS excel aku kat lappy lupa install..
nak tak nak kena la aku membuat keje guna PC..
Tak syok tul guna PC aku takleh ngadap tv.. hahah (sambil menyelam minum air..)
nak tak nak kena angkut gak kenit ni ke bilik PC( haha bilik kecik umah kami merangkap mini opis hubby)


 

Hikmah mama guna PC.. mika dapat guna lappy... kenyang la awak tengok upin ngan boboiboy kat toutube yek... ni je la jalan nak bagi dia senyap.. kalau tak mau nak duduk atas riba mengacau aku... mmg lega malam tu sampai keje aku siap dalam jam 1 dia masih tak tido layan movie.. dan alhamdulillah tak mengacau...  




Yang tak leh tahannya aku kena ecercise malam tu.. habis je 1 episod.. maaaaaaaaa... dia jerit suh tekan next.. adoii la.. turun naik kerusi je la jawbnya aku.. berkat kesabaran siap keje aku tanpa dia menangis atau merengek.. tengok la tu.. gaya orang senang hati.. kaki ada style silat panggung... tangan dua2 ke atas.. mulut ada songel... ohhh heavennnya ko ye anak...




13 bebelan kawanku:

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

wah ada pembantu bila buat kerja kat rumah nie..

aMiYs said...

bebudak mmg suke dok mcm tu kot ida.. silang panggung.. senang hati sungguh... hahaha...

ch@ said...

hahaha kiut ar mikhail. cemburu btl tak dpt nk kiss2 dia masa jmpe hari tu. pendam je dlm ati niii. nnt kamu mikhail. tu kaki tu, sama ngn oni dh tu.

yatie chomeyl said...

lenkali pilih yg playlist video kat youtube tu ida, so x payah tekan play bnyk2 kali. takpun, u buat playlist sendiri utk video2 feveret mika :)

lelamaisara said...

Wah wah senangnye ati ini budak...geram je tgok kan

KhaiRin said...

cantik nyer kaki.... ;-)

pizet said...

ok la tu tgk x tekan...syauqi tgn x diam sambil tgk sambil tekan macam2...stress

adyputra said...

kemain lagi sila panggung dak kecik ni layan upin ipin..

adyputra said...

kemain lagi dak kecik ni sila panggung..

kakyong said...

amboi MIka.. kat main lagi dia... hehhe... anak sorg boleh lagi.. tp still la nak kena pandai adjust dia punya keperluan, kan...

kakyong ade email e-da.. nanti check ya.

Nur-nba said...

Senangnya hati Mika.. Pandai Eeda umpan dia dengan movie kegemaran.. :D

azura samsuddin said...

mmg x jadilah kalo bawa keje balik umah, aina pun sibuk menepek kat ibu, rajin pulak menanya itu ini he3

*SiRibenMerah said...

hehehehe..
neh kalo ayang kaco time neh sure mengamuk x hengatttt kann..
amboi kaki ko wahai anak.. cam bossss besar btul..
mika, ayang sayangggggg sgt2 kat mika...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah