Tuesday, October 4, 2011

Terpisah jasadmu Dari Rahim mama......


4 Okt  2011
3.15 pagi  di rumah
Terpisah kamu dari rahim mama
Mama telah Redha..
Pergilah dengan aman.. mama  tak mampu melawan takdir
Allah lebih maha  Berkuasa
Air  mata darah sekalipun mama tak mampu bertemu kamu  syg
Allah lebih mengetahui
Apa yang  terbaik untuk kita
 
 
hari  ini..
mama belum mampu menceritakan
masih mencari kekuatan
apatah lagi melihat tubuh badanmu sudah terbentuk
sayu...kaku... meraung mama melihat kamu
kamu pernah hidup di rahim mama..
pernah berdegup jantung menikmati sekelip kehidupan..
walaupun hanya di dalam rahim


Semoga dengan IzinNya.. kita akan bertemu  InsyaAllah
Mama tak pasti...
Semua kuasaNya..
Semadilah dengan aman..tunggu mama  disana sayang........



Masih mencari kekuatan




25 bebelan kawanku:

MRS. K said...

eida gugur ker?? takziah... jaga diri yer

Intan and The Boys said...

harap ida cepat2 jumpa kekuatan kembali.

zaidah said...

bersabar....segalanyer dah ketentuan oleh Nya....

notti netti said...

sabarlah yer.....ujian dari allah..harap kuat utk kamu tempuhi.

KhaiRin said...

keguguran ya?
sabar ya..
salam takziah..

insya allah ada rezeki lain menunggu...

A.I said...

Innallilah..

sabar bebanyak ye ieda, semua ni ada hikmahnya. Insyaallah lps ni ada lg rezeki.

take care tau..

Qhaifa Nur said...

moga tabah..
insyallah ada rezki nanti..

sweethOneY said...

semoga tabah :(


*taktahu nak cakap apa lagi.. speechless

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

moga eda terima dengan redha walaupun sebenarnya payah untuk terima..sekurang2nya dia sempat singgah di rahimmu walaupun seketika

Mamaleesya said...

salam takziah

cicikwani said...

sabar lah ida... 'anak2' semua doakan syurga utk ida... 'mereka' tunggu ida di sana... tak pe la... jgn putus asa... sebagai kawan, wani doakan yang terbaik utk ida... insya allah, nnt ada yang sempat melihat dunia, melihat mama, papa dan abang mikanya...

AyuArjuna BiGoshh said...

sabar ya ieda...

Honey said...

Simpati ... Take a good care ...

alyyani said...

TAKE CARE AND BE STRONG IDA, MIKA PENAWAR SEGALA KESEDIHAN.. :(

SSulieana said...

eda sedih sangat2 su dengar berita ni...tp berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul...sabar ye eda...InsyaAllah ada lagi rezeki eda lepas ni...take care ye!

azura samsuddin said...

sabar ye mamamika, byk2 bersabar, sesungguhnya eida dah ade 'tiket' utk ke syurga, Allah b'kehendakkan sesuatu yg kita x mampu fikirkannya, takziah dr zura

tinta hatiku said...

Semoga Ida tetap tabah dan cekal menghadapi dugaan ini. Kuatkan semangatmu!

Mama Kyra said...

sabar byk2 ye eida..i'allah pasni mana tau kan Allah kurniakn twin terus cm eida ckp kt eja smlm..

Mamamya said...

tabahkan hati n kuatkan semangat yer ieda...org kata berat mata memandang,berat lagi bahu yg memikul.... insya'allah semua ni ada hikmah disebaliknya.....jgn lupa jaga kesihatan.

ajumohit said...

Eda sabar ye, dah Ada bidadari yg menanti di syurga, insya Allah Ada rezki nnti, takziah utk baby eda

Nur-nba said...

Salam. Sabar ye Eida.. Moga Eida tabah menghadapi ujian dariNya..

Ann said...

takziah
semoga ida dan keluarga tabah dan sabar menghadapinya
kita tahu bukan mudah
tp Insya-Allah pasti ada hikmah disebalik semua yg terjadi
Insya-Allah rezeki Allah akan ada untuk ida
cuma mungkin bukan untuk kali ini

Hugs!

bonda dadif aka akish said...

takziah ya eda...bersabarla....

pasti ade hikmahnye....

=(

Amiizaa2001 said...

eida, takziah:(
take care yer...ada rezki yg menanti insyaallah.....

cerita best said...

NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah