Tuesday, November 8, 2011

Hidangan Pagi Raya



Walaupun  tak balik mana-mana kampung
Kami tetap beraya 3 beranak..
Suasana raya kena ada juga mengubat kesedihan...
Malam raya gigih buat ketupat dan prepare bahan untuk  masak pagi raya.
dan  hasilnya alhamdulillah 

Kami  dapat juga makan mcm  suasana raya



juadah pagi raya


Ketupat daun palas (perak-hubbyku nak makan) ketupat nasi (johor-aku punya selera) Kuah kacang, ayam masak merah, ayam  goreng untuk si kenit dan masak lodeh...



























Huhuuuu percaya la aku berjaya masak semua  ni sendiri...ha merasa la  aku bertungkus lumus di dapur sorang2..selalunya mak la yg sibuk kalau raya.. penat dia kat dapur dengan masak kuantiti   yg banyak... kini  aku berjinak2 ...esok lusa aku dah tua camtu la jugakk.... hahah sekarang tak  tua ke??kuikuikui

Alhamdulillah juadah dapat  gak  dihulur pada jiran  dan pak guard kondo kami..kesian mereka pun tak raya.. sikit sama  merasa...


korang tentu syok juadah beraya di kampung kan  tambah lagi  ngan  saudara mara...huhuh syahdu......


9 bebelan kawanku:

SSulieana said...

sama la kite x balik raya...rajinnye eda masak...terus rindu ngan masakan mak kat kampung...huhu

Murni said...

klu muni alamat mkn meegi ja la.. selamat hari raya aidiladha eida..

KhaiRin said...

yg bertungkus lumus tu ketupat palas kn?

yatie chomeyl said...

u buat sendiri ke ketupat palas tu ida? hebatnya

hajarus said...

wahhhh terernyer @e_da masak... sumer nampak sedap2... nyam2... ;d

hajarus said...

wahhhh terernyer @e_da masak... sumer nampak sedap2... nyam2... ;d

Qhaifa Nur said...

banyak juga yang dimasak...
feveret tu dengan kuah kacang...

bonda dadif aka akish said...

wuhooo..mmg heibat!!!

Amiizaa2001 said...

aeda, pandai masak ketupat palas....akak masih tk pernah try lagik...blh share nanti:)

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah