Friday, December 16, 2011

Hubby Eksiden....

Punya tunggu lambat hubby balik mlm td...
tengok jam kul 10.. tengok jam kul 11.. tengok jam kul 12..
mika dah merengek tanya papa dia..
aku pulak naik tension jawab kat dia papa keje pun dia tetap tanya..

call opis tak berjawab.. 
call hp tak dapat 
bateri hp dia abis rupanya
petang tu dia ada ckp dah ada appoiment lepas magrib
tapi app ngan kawan2 je la takde la sampai takleh angkat fon kan

tapi bila call byk kali tak angkat
pastu sms pun tak balas geram juga kan
sebab kita risau dah mlm pastu anak plak cari dia

akhirnya kul 12 lebih  dia sampai umah
aku ni diam je sebab mcm dah nak merajuk pun ada
tapi bila dia cakap dia JATUH MOTOR
terus aku tanya kenapa.. kenapa.. haha cuak la nak tengok apa yg luka

dia tak langgar sesiapa
dan orang tak langgar dia pun
puncanya lupa buka MANGGA kat BRAKE
mangga panjang yg kunci kat brake tu..
dia lupa buka.. start motor terus jalan..
pulak2 dia tak bawa motor kecik.. dia bawak superbike apprilia semalam

aduhaii jatuh terduduk la
jatuh tu ok lg terduduk katanya
masa nak angkat motor tu tulang blakang dia Prapppppppp
Motor tu sangat berat...
terus kejang mcm kaku dan sakit katanya
takut slip disc je ( tulang belakang beralih)
last2 pask guard kat situ 2-3 org tolong angkat motordia
dia nak call aku takleh mlm td Hp bateri abis..
nak suh aku amik dia
Tapi bab nombor hp ni dia bukan ingat sgt
tu yg payah... kalau tak leh g amik
last2 balik umah gak start motor
tu pun amik masa lama baru dia baru ok boleh bangun katanya

balik umah tu mcm robot la dia kesakitan tulang belakang
aku tak tau nak buat apa
cari bantal tungku panas tuam belakang dia..
arini maybe bawak g klinik
risau kalau biar., dulu sekali penah jadi gak sebab angkat akuarium.. huhu
kadang-kadang kalau isteri tak sedap hati mesti ada benda nak jadi kan.. tapi aku selalu rasa mcm tu.. ada tak sedap hati je ada la.. hmm mintak simpangla benda2 yang buruk.. allah selamatkanla keluarga kami


12 bebelan kawanku:

Nad @ MamaZakwan said...

kak...
jatuh motor lagi bahaya!
moto besar plak tu..
bahaya la no tpon tak ingat
kene tulis kat mana2 kot kak
kot buku nota ke, kertas ke..pastu letak je dalam wallet
kalu jadik camni kite pun ikut susah hati...
hope takde pape lepas gi klinik nnt...
pape, bgtau ek!

yusrina said...

memang isteri selalu ada naluri yg kuat pd suaminya :)

Salina@IbuAqil said...

Isteri ni dia deria naluri ni kuat.. ;)

KhaiRin said...

kena bw berurut jg tu..

hajarus said...

baik g check cepat e_da... hrp2 xde ape2 la...

kakyong said...

ida,
sapa tak sayang suami .. riso kalo balik lambat.. kakyong ni kalao takat pukul 5 ptg suami x balik okay lagi.. tp kalo dah maghrib, memang riso sgt.. siap call sana sini... kecoh la kejap..


sbb dah biasa suami kuor niaga jam 4-5 pagi, balik dlm jam 3-4 ptg..

harap2 xde apa2 yg serius.. tp elok lah bawa le checkup.. tulang belakang ni x leh buat main2..

Noorul0206 said...

takziah, sabar ye...semoga husband kamu cepat sihat.... naluri isterimemang cepat kan.. suami masih sakit lagi ke? saya ada pakai satu krim ni ... nampak ok untuk sakit bel;akang dan etc :
http://jentayubiru82.blogspot.com/2011/11/saya-dan-bio-ever.html

Amiizaa2001 said...

eada,

take care yr hubby yaaa...kena prg check doctor jugak tu...

ajumohit said...

Allahuakbar Moga2 hubby eda tak apa2la hndknya, dpt bygkan kesakitan dia tu, tulang belakang mmg sensitif mcm Aju jatuh kerusi 16 tahun lepas pun sakitnya masih terasa ni, mg hubby eda segera baik sakitnya

ZiE FAUZi said...

kadang2 bukan nak pikir bukan2... tp naluri tu kuat fikir yg bukan2... tambah2 bila tepon x dpt..lagi laaa....kan...

moga husband eda xde apa2 yer...

alyyani said...

uish mmg suspen. dah la tgh malam. nasib gagahkan jugak balik and ada org sekeliling. hope bukan slip disc la. and takde apa yg serious..

*SiRibenMerah said...

teruk ke effect eksiden tuh???
abg ok?
moto camne?

hukkkks.. risau kannn~

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah