Friday, January 6, 2012

Apam Angry Bird!!

Salam Jumaat..
Gila malas tul nak update sekarang ni...
angin malas dah dtg.. ada story tapi simpan dalam hati.. ahha boleh!

k la main masak-masak lagi best!

Projek masa kat kampung...
dah lama tak buat apam dot dot.. 
aritu teacher kat nursery bg mika sebiji dia tak cukup siap kat umah mintak aku lagi
kesian anak aku.. takpe mama buat lagi untuk kamu banyak2..
makan puas2 k.


tapi kali ni mama deco ikut fav mika
apam ANGRY BIRD n BEE
so macam biasala memukul telur dulu sampai kembang





bahagikan adunan ikut byk mana nak guna warna.. hahah mangkuk macam-macam pesen umah mak aku ni...


dah di bancuh dengan pelbagai warna.. aku suka betul bab ni.. main-main color.. hahah.. mak aku bebel.. leceh je kuih ko ni.. buat 2 warna sudah.. ohhh tak best la mak... harus kita bermain warna...


dak tomot ni temankan mak long dia.. setia duduk sebelah aku buat kuih.. nanti beso cha belajar buat kuih tau.. pandai masak tau... dia pulak suka la sebab dia pakai baju angry bird n maklong dia buat kuih apam angry bird pulak ya..

masukkan warna2 asas.. sebelum di deco

yang ni testing.. kukus awal.. nak tengok wwarna dulu.. hijau tu agak slow.. tak berapa cantik.. so adunan yg belum kukus harus touch up lg warna...


GEBU tak???? isi dalam..


start mendeco part by part.. memula aku buat tak jadi aku give up.. last2 adik aku yg tolong dia buat menjadi pulak.. hahaaaa


papa icha yg tekun deco muka angry bird tu.... maka dia kena kerah ngan aku tolong sampai siap.. hihih


sib baik mood dia rajin.. kalau tak mesti dah hilang g memancing... adik aku memang suka masak.. asam pedas dia ngan masak lemak cili api dia boleh tahan la sedap.. kalau aku malas2 aku suka suh dia masak... hahah


hasil deco yang belum kukus..... cute2 jek kan.. tapi terus terang cakap muka angry bird ni memang RUMIT!.. kena main satu persatu warna.. letak yg kening la.. mata la.. hidung la... tapi enjoy!!!



muka angry bird yang garang!



 Ni hubby aku punya keje.. dia pun sibuk nak join.. tapi tah apa dia merapu... lukis apa dia suka..

 tu yang muka pelik2 tu keje laki aku la tu tah apa dia lukis...






ni hasil aku yang buat.. saje try buat bee plak..  comei gak.. tapi aku agak tak sabar maka hasilnya mcm kasar jek... ada mata juling ada mata buta.. hahah nasib la...


hasil dah siap.. dpt 1 bekas.. ni nak bawak g umah mak cik aku ada kenduri tp makan anak beranak je...


hasil apam-apam yang gebu...



icha ngan mika berebut2 makan muka angry bird.. suka kuih bukan pasal kuih tu aku rasa pasal ada muka angry bird.. habis muka angry bird kena makan nak yang lain.. berlumba-lumba budak 2 tu sampai kekenayangan.. kelakar betul... takpe lepas ni mama cari idea lain lak nak lukis apa.. hahha

13 bebelan kawanku:

MRS. K said...

waahhhhh... chaiyok!!

sonok tgk orang rajin nih main deco². klu ade filling bluberry ke lagi sedap tuh

Fieza79 said...

cute2 la apam mcm tuu..menambah kan teruja anak utk mkn...kreatif..cute sgt...teruja jgk tgk nie..hehee

noor said...

ni klalau aiman nampak mau xnak mkn...syang !!! hehehehhe cute sgt

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

rajin betul eda....budak2 kalau lukis cantik2 msti berebut nak makan..

suhailas said...

wahhh terro terro...sue ada try sekali ....bersemangat jee nak deco angry bird..alih alih tak jadi haa hambek kau kukus gitu jee..nampak sgt tangan keras heheeh.....

Amiizaa2001 said...

cantek....:)

ch@ said...

drpd atas elok je picture nya, sampai part papaMikhail dah bercampur aduk, hahaaa. mesti suka sebab colourful, bilala kita nak pandai niii.

ajumohit said...

WAHHHH BESTNYA EDA!!!!! kreatif sungguh la uols ni, masuk mulut lagi sedap tu hehehehhe

azura samsuddin said...

dah 3x wat tp x menjadi gebu lah ... lasnye givap ... mungkin xde jodoh ngan apam dot2 ni kot :(

eima said...

wahh klu fahim dpt ni mesti die suka ... semua die nk angry bird skrg nih ....

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

rajinnye ida masak n deco2 apam ni..
bdk2 msti suka mkn apam Angry Bird tu, eija berkenan la apam Bee tu..kaler merah..cantik..

Masya said...

wahh ... cantiknya dah macam² deko angry bird, lady bird pun ade hihihihi....

Me beskot said...

hahahaaa..bestnye. berkobar2 lak rs nk buat. testing sebelom majlis nikah nnt. suke la tgk ko n family bersemangat mcm ni. :)

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah