Sunday, January 8, 2012

Jari tersagat Blender!!!

 Sakit gilerrrrrrrrrrrrrr
menangis teresak2 aku..
hubby  dahla takde
jari tersagat pemutar blender...



 tersiat daging... dalam gak....  bisaaaaaa.... sakit  giler2....




Kisahnya lepas masak aku cuci  lap bahagian bawah blender tu..aku tak perasan aku TAK OFF plug  tu.. dah nak siap cuci jari aku tertekan butang  ON secara  tak sengaja......mak aihhh dia berputar...  tersagat jari aku.. mcm nak pitam rasa...dahla tersagat tu aku  terperanjat... gigil 1 badan



lepas  kena  siram ngan air.. tahan lagi... masa  aku amik minyak  gamat  airmata dah  berjurai-jurai tahan sakit.. bisa sgt aku rasa..macam kena tulang.... teresak-esak aku... mika cerdik aku suh amik minyak atas meja dia amik bagi aku... aku tunjuksakit dia takut tgk darah... pastu dia tenung mama dia menangis... napela mak aku ni gaknya.. serius tak tahan mmg sakit gila.... lama tengok aku nagis dia pun  nak nagis.. hahha drama anak beranak....

hubby aku lak takde  ..dia kuar...  emergency call la bini dah teresak2 diapun  bergegas nak balik..  hahahha kalau dia tengok  sikit je mesti dia gelak.. tp sakittt memangsakitt oooo....



dah cuci n letak minyak.. dalam tersiat daging aku.. adoiiiiiiiiiiiii




sampai sekarang  masih  rasa macam bisa...  sampai ke tulang..... huhuhuuuuuuuu.. sib  baik dah siap masak...

13 bebelan kawanku:

eT said...

nasib xtersagat kuku tu sekali...

notti netti said...

kenapalah aku buleh tgok entry ko yg ni.........isk isk isk

ajumohit said...

Eda, sakitnya x dpt bygkan waktu tu, eii letak minyak gamat ye, hati2 lenkali ye

Eida elHakim said...

Tgk pun dah terasa sakit..bila baca citer eida tu...dpt bygkan..mmg mengiggil bdn..

Qaseh said...

xdpt bayangkan daging tersiat dek pisau blender tuuu..

Pink Lavender said...

adoyaiiii...
tgk pon dah takot...

Mrs.Ira said...

Mesti rsa berdenyut2kn sbb ira pnh rsa luka yg agak dlm juga. .hope cpt sembuh. .

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Adess..eija baca smbil mulut sebut adeii..adeii..mmg pedih pun..tgk pun ngeri...

LYAfrina said...

adussss.. msti pedihkan.. kena plok kat area jari tu.. letak minyak gamat.. luka cpt baik.

Fieza79 said...

aduhh mesti sakit sgt kan...letak ubat jgn biar melarat luka tu...

alahai lebih hati2 tau lps ni...pasti kan elektrik di off kan dlu sebelum cuci..

Fieza79 said...

aduhh mesti sakit sgt kan...letak ubat jgn biar melarat luka tu...

alahai lebih hati2 tau lps ni...pasti kan elektrik di off kan dlu sebelum cuci..

Amiizaa2001 said...

huwarghhhh sakitnya ...isk isk...tk berani akak nk tgk ....sekali imbas jerk...take care laling..

ch@ said...

ngeri aku kak. ngeri. menggeletar satu badan membayangkan kejadiannya. haish! letak myk gamat je, ti cpt baik. ngeri. padanlah kita suka guna lesung batu je. heheee.

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah