Thursday, January 19, 2012

Projek malam jumaat...

Tolong jangan double meaning ya...hihihi
saje gurau2 di malam jumaat..

Baru settle projek malam ni
siapkan menu potluck makan-makan esok
masing-masing bawak menu...
Menu utama esok ketupat nasi kuah lodeh dan kuah kacang.
tu semua kawan-kawan lain  yang  bawa..

Aku bawak dessert  sahaja
Serawa durian
tapi malangnya aku  lupa beli roti
Maybe kalau rajin pagi2 sok aku tanak la pulut (kalau rajin ya dan kalau terjaga awal..)hihi





Petang td singgah depan  kedai melawati... beli  durian kat situ.. dah tak banyak sangat..tapi jadila...adala 6 biji kot aku beli..abang tu bagi  free sebiji... tiap  kali aku beli dia bagi free sebiji.. muka  aku ni muka KESIAN ke???? hahahha...apapun alhamdulillah rezki.. semoga bissness abang durian tu makin bertambah  maju sebab dia tak  kedekut.....hihihi



Perah santan... petik daun pandan... panaskan santan..masukkan  gula sket..masukkan durian....  dah siap SEPERIUK serawa aku.. hihi

senang je..dah siap.... mudah kan... harap-harap sedapla..tak  sedap malu den nak bagi kawan-kawan makan esok.. hehehhehe..tul tak...



Potluck sebulan sekali tiap hari jumaat..seronok gak makan-makan ramai2 ni... merapatkan jalinan ukhuwah sesama sahabat pejabat..hihi..

3 bebelan kawanku:

Noorizal Ramly said...

Tu dia.

Semangat. Macam ada konspirasi je tetiba abang rizal tak tahu. Kalau tak tahu atau ada dalam perbincangan, kira datang ngap ngap je la.

Tengok ni baru teringat. Kang dah beli, lupa pulak nak goreng. Haha.

seketul potong 5 aci tak? Haha, jimat

Aleyn said...

Sedapnyerserawa durian..terbau sampai sini...hik2

eima said...

wahhh rajin ,.....

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah