Friday, February 3, 2012

Depan mata

 Pagi ni.. saat ni.. ketika ini
Mika ada depan mata aku
mika ikut mama gi opis..
hati mcam berat sgt nak hantar ke nursery
kepala masih benjol.. tapi dah surut sikit la
takut jatuh lg atau budak2 lain terlanggar dia..
kalau dia demam ke apa aku leh tau sebab dia depan mata aku
kalau keadaan tak OK maybe aku half day..

 mama belikan breakfast


 mika suka bihun




 sib baik dia nak makan.. ada selera



nak kenyit mata kat mama ya...



 dia depan mata senang nak pantau kalau dia ada demam atau muntah.. hope mika takde apa-apala terima kasih semua kawan2 mama yang mendoakan mika...


aku tak lalu nak makan.. tengok dia makan dah cukup kenyang... ntah.. terkejut lagi kot...

13 bebelan kawanku:

Fieza79 said...

lega hati anak dpn mata time keje..

eima said...

mika nanti besar mesti syg mama dan berjasa utk mama ye ... tgk la pengorbanan mamamu utk mika .. sampai begitu seklai risau dan sygnye die kat mika.....

Heartilyina said...

alahai kesian mika. mmg risau kalau kena apa2 kt kepala. mmg adatla budak jatuh. tp dlm kes ni pengasuh la cuai. benda boleh dielakkan. jgnla ditinggalkan atas meja. tinggalkan dlm keadaan n suasana selamat even sekejap kan. nama pn bdk2 mcm2 boleh jd kan. moga tak pape la mika ye.

Nama ku Nur Azeani Kamarudin said...

sian mika...huhu...insyaallah x da perkara buruk berlaku...mintak dijauhkan dr segala perkara yg x diingini ya kak...aminnnnnnnn....akak jgn sedey2 ekk...azie seniri ngasuh si baby dania tu...bila terjadi perkara lebey kurang camtu..azie seniri mengalir air mata kak...sampai hubby siap pujuk2 lagi tu...tapi apa le buat kak..kdg kalo kita ada kat sebelah pun kdg kalo benda nak jadi mmg x sempat juga nak sambut...mujur auntie dia nurse sgt memahami...tapi satu la...kalo da jadi tu cpt2 tuam,mungkin pengasuh tu lambat tuam la tu ..tu yg tinggal kesan atau benjolan...yg penting pengasuh tu x sorok apa2 dr akak...itu sudah cukup baik sbb kebanyakan pengasuh suka sorok2...ini base from experience kakak azie antar pengasuh la kak...tapi azie fhm perasaan akak...cuma azie nasihat better akak cr pengasuh yg x ngasuh ramai budak jadi penjagaan tu lebih baik la berbanding ngn nursery...kdg penyakit pun mudah tersebar bila dah ramai2 tu...

Salina@IbuAqil said...

Alolololo Mika..
Kenyit mata erk..
Acik dah jatuh cinta.. :)
Take care yer & happy weekend.. :)

ajumohit said...

Cian dia ye, kalau depan Mata mmg mama rasa lebih yakin kan eda, tgk makan selera tu insya Allah Mika baik2 je kan...;)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

insyaallah moga xde perkara yg x elok berlaku pada mika, moga mika sihat hendaknya & cepat sembuh ye..

yup bila dh jd camni, mstila hati kita x sedap nak hantar ke nursery tu, kalau boleh time dia sakit biarla kita yg jaga dia & ada depan mata kita kan..

Nur-nba said...

Moga Mika cepat sembuh.. Terserlah kasih sayang seorang ibu... :)

teratai said...

masa anak kecik2,memang kita senang hati bila mereka berada depan mata kita, tapi bila kita dah besar, kita pula risaukan emak kita yg jauh,tambah2 tinggal sorang diri..ajak duk sekali x mahu...boring katanya!risau kita jadinya:(

Zulhaizal A. Pazir said...

1) Adakah diri dan keluarga sangat penting bagi anda?

2) Jika kemalangan atau penyakit berlaku, adakah anda mahu rawatan SEGERA?

3) Adakah anda rasa TIDAK ADIL jika orang tersayang menanggung hutang anda, meminta bantuan kewangan sana sini untuk hidup, jika anda tidak mampu bekerja lagi kerana penyakit atau tiada lagi di dunia ini?

4) Adakah anda SETUJU, tidak kira macam mana pun keadaannya, perancangan kewangan yang baik perlu disedikan untuk diri anda dan keluarga dari sekarang?

Jika anda jawab YA untuk semua diatas, sila HUBUNGI saya dengan kadar segera.
Zul @ 016-3661786

azura samsuddin said...

geng aina ni suke makan mihun hehehe, kiutlah mika tu sah2 bsr nati hensem :)

nads said...

alahai sian mika...lame dah xdatang sini..mika dah besar n hensem ;)

tuam jer selalu benjol pada kepala mika, insyallah dia will be ok...kecuali lepas dia jatuh dia demam or muntah2...jangan risau sangat ida...t.care

Nida said...

Byknya breakfast Mika.. habis ke tu makan.. kalau tak habis bolehlah bagi auntie Nida ye..hehe

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah