Friday, February 3, 2012

Luluh hati mama.....

Balik keje  pesan kat hubby suh ambil mika dari nursery
sebab aku rasa macam aku lewat sket..
tapi bila dah nak sampai rumah hubby kata dia pun baru nak sampai..maknaya aku yang akan sampai umah dulu... 
hati rasa lain macam tak sedap hati
aku pun melangkahkan kaki ke Nursery
Dari  jauh aku nampak pintu nursey  terbuka

Dari jauh juga terlihat anakku duduk atas kerusi kecil
dalam  hati..."baik pulak anak aku harini nak duduk diam"
selalunya aku ambil dia mesti dia tengah main-main

Akupun bersuara.."danishhhhhhhhhhhh"
panggil  manja dia
aku perasan mata dia kuyu lari kearah aku

"Ya Allah kepala anak aku"! apa dah  jadi ni"
Pengasuh sibuk cerita apa yang berlaku..
Jantung aku mcm dah berdegup kencang...


benjol dah tinggi bukit..  biru aku tengok...

Kisahnya  2-3 org budak sebaya dia makan.. duduk  atas meja paras budak2 tu...
duduknya DIATAS MEJA ya... meja saiz budak2 yang rendah tu..
diorang  suapkan budak bertiga ni termasuk mika...
lepas makan pengasuh maybe g cuci tangan...mika lak terus main atas meja..entah macamana maybe dia berlari-lari atas  meja...yerla mesti dia ingat macam LANTAI..leh lari suka hati..
sekali berdentum...ke lantai jatuhnya...

MIKA JATUH DARI ATAS MEJA TERSEMBAM KE LANTAI....

aduhaiii..aku paling risau  bab kepala terhantuk ni tau..kepala sangat sensitif for me!!!


 Dalam pic ni tak berapa nampak bengkaknya..walhal bengkak dia sgt tinggi dan membiru sebelum dituam..

Masa aku ambil diorang tengah tuam ais kat kepala mika..mata dia pun aku nampak kuyu dan sembapmaybe menangis yang teramat sebab sakit...

lepas  dengar penjelasan diorang aku  pun tanyala macam2 apa terjadi... hati memang rasa nak marah..tapi aku terkedu!.

Ada some words aku  TAK  SUKA DENGAR...
"saya kena bagitau akak  dulu sbelum akak bgtau kak A...(owner).."

bagitau atau tidak, terang-terang kepala anak aku benjol..aku tetap report pada owner taska...
aku punya hak!

memangla kita boleh kata benda dah nak jadi.. tapi mungkin boleh diatasi...

Dari  jauh nampak kelibat hubby melangkah kearah kami yang masih depan nursery..
aku panggil dia supaya dekat cepat sikit tengok mika yg benjol ni..
aku dah nampak muka hubby berubah.. dia diam..terus kami  beredar...

sampai depan pintu lif..hubby rasa benjolan mika.. macam lembik..hubby buat spekulasi macam-macam... itula inila... aku ni tak boleh dengar benda  bukan2..depan pintu lif aku tak kira ada orang ke tak..aku yg melalak... aku takut kemungkinan-kemungkinan tak elok jadi pada mika...

dari bawah..masuk lif sampai  rumah aku menangis teresak-esak tengok mika macam tu...


Sampai rumah hubby call owner taska dan sms dia... aku tak boleh  nak cakap sebab  aku dah menangis  macam apa..segenap  tubuh mika  akubelek.. mata dia aku nampak ada merah... ambil ais tuam bengkak  dia..

Tapi yerla budak... rasa macam dia ok sket mulala dah nak main-main...



Tinggi sebelah dahi mika...


Hingga saat ni bengkak dia  ada surut sket tapi masih berbenjol.. dia tido aku demah dengan asam jawa..

Lebam sebelah....

aku tak pasti nak hantar mika ke nursey atau tak pagi esok ni..atau aku rasa nak bawa dia ke opis..lagipun hari jumaat maybe kejap je pun kat opis.. berat  hati aku nak hantar ke nursery lg sebab benjol dia belum baik.. takut budak-budak lain  terlanggar dia atau apa... aku nak dia depan mata aku



memang boleh jadi macam-macamkan  kalau  terlepas pandang seminitt dua... entahla hati aku memang luluh tengok mika bengkak kepala dengan mata sembap menangis kesakitan...  Ya allah kau lindungila anakku dari segala musibah...amin




bukan kata jatuh,,,kalau boleh nyamuk sekor pun tak bagi nak gigit dia... tapi............apakan daya

11 bebelan kawanku:

ajumohit said...

Alahai Mika, moga takde apa2 la eda, tgk benjol mcm tu mmg kita Akan terpikir mcm2 kan, nnti eda tgk Mika ada muntah2 x, klu tak muntah takde apa2 tu eda....geram jgk dgr diorg letak Mika Atas meja tu, moga anak2 Kita dipelihara dari kejadian yang x diingini

mama irfan said...

sian mika... ya la kita sbg ibu x mo apa pon jentik anak kita... tapi apakan daya.....,. hope mika cepat sembuh ya....amin...

cicikwani said...

ida, bawak la g klinik atau hospital... mmg luaran nmpak bengkak tapi bhgn dalaman tu kita tatau... bior doktor check... ada muntah2 tak??? kalau ada cepat2 bwk g hospital... sekadar berkongsi pengalaman je...

p/s : agaknya kalau dok kat tmpat wani, lembik ida tengok anak kena operation kepala sampai 2 kali... huhuhuhu....

pizet said...

sian mika...jgn jadi apa2 efek kemudian hari dah la..ok kot nnt

SSulieana said...

betul tu eda...macam mana sekalipun kene bgtau owner dia...su pun dh kene jugak...sedih sgt kan...sian mika

ch@ said...

oooh mikhailll. harap2 mikhail tak demam kak. kalau demam tu, mesti ada something tak kena. tuam aja. hish! kita ngeri la. fobia dgn part sakit anak2 ni, oni ngn mikhail macam ada kaitan pulak ye.

sedih kita baca entry ni.

eima said...

sian nye mika...budak bkn nye tahu pepe ...semua yg die tau sronok je.. nape la bg mkn atas meja ....

klu mika demam, muntah2 cepat bw pgi spital .....

dah la tu je satu²nya pertama hati ....

MRS. K said...

try bawak ke doktor..

nUR_rOsALiNdA said...

Report jeks kak. Mereka bertanggungjawab..Sepatutnya x boleh lalai..

Cik Puan*PIE said...

aduhai kak ida...bru nk baca kisah mika ni ha.biasanye bile kt taska, mcm2 jd. c ammar masa nk ketip kuku dia, bru pasan yg kuku dia mcm tsepit pintu..dh herot n merah2 pink. Tp tgk mcm dh lama bnda tu.tp sorng pun xbgtau ape sebab. mentang2lah kite xcek slalu, snyap2 je depa ni.tp bab kepala mng sensetif la...risau ape2 jd kan.arap2 dia ok je.

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

adesss, msti la sakit, kesian mika mmg nmpk benjol btol dahinya tu..
kalau eija pun msti luluh hati tgk anak kita sakit camni.

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah