Monday, February 20, 2012

Nak nangis ke nak senyum??

Terkedu aku tengok dinding bilik tengah... 
(bilik paling kecik tempat mini opis hubby)


Lihatla... dunia ini MIKA yang ampunya.....

Nah amik kau!!!

habis dinding aku... mikaaaaaaaaaaaaaaa!!!

waktu kejadian..
mama mengemas di dapur.. cuci pinggan segala...
papa.. tengah vakum lantai kat hall...

lepas beberapa minit kami rasa mcm senyap.. mana si kecik ni...
panggil-panggil tak menyahut..
check kat semua bilik

hubby panggil... mama meh la tengok ni!!
mama rasa nak pengsan...

nak nangis ke .. nak pengsan ke atau nak senyum tanpa kata apa-apa????

rupanya sambil tersengih dia pegang benda ni
.
.
.
.
.




waaaaaaaaaaaaaaaa

mana dia jumpa pun tak tau
rasanya kami dah berhabis sorok.. 
tapi dia dah pandai buka drawer sekarang ni
dia dah sampai nak bukak2 segala laci


tempat study dia dah ada.. tp dia lebih berminat kat dinding


nak amik dua2 side dekali dia belasah.....




almari putih baru ni pun dia belasah.. aku hampir menangis gak la... dah la benda tu baru
cecepat amik tisu.. hilang gak sebab cat almari tu mcm cat minyak so tak melekat sgt... pastu aku amik MAGIC sponge yang aku beli kat COSWAY aritu.. katanya berkesan.. alhamdulillah sgt berkesan.. takde tinggal kesan pun kat almari ni aku lap bersih-bersih.. lega... kalau tak aritu gak aku beli cat lain cat almari tu.. hahah




 Benda ni tolong memutihkan kembali almari aku... beli kat cosway sgt bagus untuk anak-anak yg suka conteng-conteng ni... hihi tapi kat dinding tak Hilang la pulak..




mika... mika... makin menyerlah bakat ART dalam diri ek.. tapi napela dinding yang kau pilih sayang... buku byk mama beli.. tapi dinding jugak ko pilih ya.. anak... anakkkkk

ini ragam anakku... nak korang lak camane? meh share... :)

15 bebelan kawanku:

Ibuani said...

Assalammualaikum... anak yg akan membesar dgn bijak ni.. :) senyum selalu...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

rasanye sume perasaan ada..
mmg buat darah kita naik kan,
dalam masa yg sama kena sabar byk2 sbb pikirkan kalau dh beranak kecik mmg x leh elak dr masalah mcm ni,

anak eija zaquan lg buat eija menyirap aritu dia selongkar beg eija jumpe cop nama, pastu dia g cop nama dkt atas katil abis bernama cadar katil kami

ch@ said...

hahaha, cayalah mikhail. betul2 berdarah art ni. love u syg. teruskan usaha.

Amiizaa2001 said...

hehheheheh cute....blh gang aqish:)

Salina@IbuAqil said...

Kalau anak orang lain yg buat ragam ni ina senyum je membacanya..
Tapi kalau anak sendiri..
Adoiiiiiiiiiiiii!!
Pengsan!!!

Fieza79 said...

mika suh sapu cat lain tu sebenar nya..hehee

Diamilikku said...

eida gi carik white board besar...letak kat dinding saiz ketinggian dia..dia nak ruang yg besar..sebab tu dia pilih dinding...biar dia conteng white board tuh

fuadnis said...

wuuuhooooo......kalau aunty la....nangis dah....hehe....

AdaM Hawa said...

haishhh!! mika.. telah menguji mama.. kene cat balik la dinding tu mama.. cian mama..

lelamaisara said...

wahhhh...Danish nakal ye....

kayna said...

hahaha... kreatif... kikikihkih.. seronok tgk ragam anak. buat masa ni, anak kayna yg 2 yrs tuu suka conteng tangan and kaki dia sendiri... kahkahkah

ajumohit said...

Uwaaa kenela cat baru ni mama eda hihi, mika kretipla mama ngeee

noor said...

mika menunjukkan skillnya...katanya bkn mama dan papa jer pandai sketch hahahahha!!!!!

mamalieyna said...

hehee,..sama je kalau namanya budak..tp ok la dia tak pilih living room kan..hehe~

azura samsuddin said...

kreatiflah mika hehehe

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah