Sunday, March 11, 2012

Laksa mee.. Menu hari ini

Selamat berhari minggu
harini tak plan nak keluar sebab nak siapkan paper work (dalam impianla..hihi)
Bangun awal.. masak awal... leh buat keje lain cepat-cepat...

menu harini LAKSA MEE..
Menu orang Utara kot..
menu belah kampung hubby je (pantai  remis) aku jumpa makanan ni
bila  makan rasa sedap tu nak belajar  buat..
Mee dia pun beli masa balik kampung hari tu.. buat stock  kat  KL
kali ke 3aku buat ni..disebabkan rencah  semua ada dlm peti..rajinkanla diri

Ni dia LAKSA MEE versi mamamika

:)


Gabungan 4 jenis ni akan dimakan bersama.. tapi kalau kat kampung hubby menu ni bungkus dalam daun pisang lagi sedap terasa bila diamakan  aroma daun pisang tu.. kat sini makan dalam pinggan je lerrrr... huhu........



Kacang panjang goreng dengan udang





Kuah sup udang.....








sambal tumis udang




ni dia  mee laksa tu..katkampung hubby je takat ni aku jumpa.. belah KL dan johor tak penah jumpa lg..



satukan semua menu ni...






























Satukan semua dalam  pinggan..nyum nyummmmm

mika makan ngan kuah sup je... bertambah-tambah dia  makan..
hubby kata ok pass sedap mcm kat kg dia.. hihihi happy..  dia pun berselera

Fikir lagi menu apa nak try yg aku tak penah buat  hiiiiiiiiiiiiihii.. selamat berhujung minggu....

7 bebelan kawanku:

Ibu Lala said...

Tak pernah jumpa lagi laksa mee ni. Ni fes time dengar..

umialya said...

nmpk menarik, kongsi le resepi..

AdaM Hawa said...

1st time ni.. jumpa laksa mee ni.. masak cam ne ni.. cam nak try la mama mika..

eima said...

tu bkn mknan org utara ..hehehe

tp lain dr lain 1st time aku tgk.... lauk dah cam mkn ngan nasi dah kan ....

ch@ said...

sup udang? cemana buat tu? smua pun beasaskan udang ni.

Diamilikku said...

first time akak dengar..sebagai org utara akak tak rasa ni menu utara..agaknya menu org kg hubby ida kot..org perak..hehehehe...btw nampak menyelerakan

DeQWa said...

salam..
tak penah dengar pun...
utara belah mana tuh??
sy org utara gak sg petani,tp xpenah tgk pun mknn nie...
1stime tgk kot....hehe

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah