Friday, April 6, 2012

prepare 4 potluck!

 Sebulan sekali hari jumaat kami plan masak-masak potluck di opis
tu pun kalau tak bz la masing-masing

menu dipilih sendiri masing-masing

kali ni tema ala-ala lauk kampung

malam td bersilat la kat dapur
awalnya ada request ibu ngandung nak makan kek choc 
tp serbuk choc kat umah aku lak abis
cari idea lain nak buat apa
nampak tin jagng try la buat puding jagung
pertama kali aku try ni selalunya mak yg buat.. ehhehe

  
 campur semua bahan .. naik kan atas dapur kacau sampai likat



  
 dapat  3 b3kas... 1 tuk kat rumah .. 2 bawa g ofis


  
 Pegi pasar malam nampak ubi elok-elok  org tu kata baru cabut
dapat idea nak makan ubi rebus...
kupas siap2 pagi aku rebus... huih


  
part aku senang gak.. bawa ulam-ulam..
rendam dan siang siap-siap..
pelam apple tu aku buat sambal belacan ... huhuhu


menu siap tunggu nanti ya.. hihih
 

7 bebelan kawanku:

fazilzura said...

sonok sesekali makan ramai2 berport luck

bonda dadif aka akish said...

eda sgt rajin masak..bile turn kite lak nak rajin memasak..

heheheheh

AdaM Hawa said...

nak sikit puding tu boleh??

Salina@IbuAqil said...

Bestnya ber'port luck.. ;D
Happy weekend & Take care.. ;)

ch@ said...

ohooo, sungguh sedapnya ulam-ulaman itu. kecur liur lak tgk pelam epal tu. erghhhh!

eima said...

wahhhh semua besh2 ... part ubi rebus tatahan

Pink Lavender said...

eh..
samalahh...opis kite pon buat masak2 mcm tuh lerr..tapi part makneng bawa rice cooker jer..blh mcm tuh??hahaha

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah