Friday, September 14, 2012

Potluck Raya Today!

 2 hari lagi syawal nak berakhir...
So hari ni kami buat makan-makan raya sebelum syawal berakhir
Selalunya bila potluck aku tak penah lupa
sebab aku akan masak beria
tapi kali ni aku minta excuse kat kawan-kawan
mak buyong dah berat..
nak bawa mcm2 nak masak mcm2 tak terdaya
so diorg bg aku menu senang...
sib baik kawan-kawan memahami
so menu i hari ni sangat mudah..
buka-buka tin sahaja....



tadaaaaaaaaaaa


My cocktail




 senang je kan.. tapi menyelerakan... pagi tadi nyaris terlupa...
nak keluar rumah baru teringat eh hari ni ada pot luck
mujur barang2 bahan semua memang dah sedia..
2 tin susu cair
2 tin cokctail buah buahan

sampai opis buh air batu.. selesai....



 Menu kawan-kawan lain.. ada satay. ketupat... rendang.. laksa.. kuih muih... tak ramai just simple tapi sedap..


 Ada orang rindu nak tengok mak buyong tak... 8 bulan kini.. perut tak berapa jelas.. yang jelas pipiku yang tembam... huaaaaaaaaaaaaaaaaa.... pipi tu leh kempis balik tak? hihih





alhamdulillah kenyang sudah...


Yang lawaknya aku salah bawak susu..  1 tin susu cair  1 tin susu pekat.. apadaaa.. pepagi lalok.. hahahha

4 bebelan kawanku:

Nens Collection said...

ekeke..layan ajek..salah tang pekat ngn cair ajek..susu jgak..ekeke..bicara org x pandai masak mmg camni..haha

sy pon ade jamuan hari raya td..kenyang..alhamdulillah

Jue a.k.a Ibu 2F said...

nampak sedap je....
hehehehe

Nur-nba said...

Camne bleh salah. Hehe.. sedapnya lauk pauk tu...

Zura said...

ktorg pun ade buat portluck ari tue walaupun berselisih ngan opismate..

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah