Thursday, October 25, 2012

kisah sadis malam tadi....

Tak pernah terfikir
tak pernaj terjangkau difikiran
tp beberapa hari lepas
sebelum keluar lif
hubby pernah bicarakan
"mama camana kalau handfon papa jatuh dalam libang pintu lif ni"
akupun saje melawak.... 
hmmm x taula nak kata turun la pi amik tp ntah ntah skrin dah pecah mau kena beli lain...hahaha jawab berseloroh je...

tapi nak dijadikan cerita malam tadi
kami semua keluar
teman hubby hantar brg kat customer
sebab aku boring terperap je
balik dalam kul 11,
Mika mcm biasa nak berdukung blakang kat papa
masa keluar lif "plup"
aku terkedu tengok segugus kunci jatuh dalam lubang pintu lif tu
terlepas dari tangan hubby
adoiiiiiii camana nak masuk rumah ni
hubby panik

kunci rumah, kereta, grill, kunci opis  ku skali kat situ... 
kami tergamam jap..... hubby paling panik
aku coolkan dia...
jom kt turun jumpa pak guard manatau dia boleh callkan maintainance, barula hubby leh berfikir kalau tak dia nampak betul panik n terkedu... maybe rasa bersalah sebab kunci tu terlepas dari tangan dia....

Pak guard datang hulurkan bantuan bawa kayu panjang dan lampu suluh, tolong korek tp tak berjaya... lubang lif tu dalammmmmm... aduhaiiii
mika pandai cakap... " camana kita ni mama"
aku kata kat dia... kita nak tido mana ni mika....
nak kemana mana pun tak boleh... kunci kereta srkali termasuk lubang

last skali hubby suh call umah jiran aka kawan kami gak
nasib baik dia x balik kampung lg
rumah dia di tingkat 2, 
mujur dia ada dan x tido lg
tak pasal pasal kami tido rumah dia malam td...

pagi ni hubby nak g call maintainance
harap dapat balik la segugus kunci rumah akuntu
dahla harini ada chevk up
buku merah tu yg tak petnah aku tinggal
boleh pulak aku keluarkan dari dalam beg
benda nak jadi kan
kita tak pernah buat yg tu la nak jadi...
aduhaiiii
sib baik aku x meragam nak tetberanak ke apa kan
dahla kunci keta pun takde.... memang haru


aidiladha tahun ini falam kenangan nampaknya... hihihi
doakan kunci tu srmua dapat balik ya.... 

3 bebelan kawanku:

Diamilikku said...

alamak.....
memang terkedu baca nih...anyway..akak doakan semuanya selamat..insya allah..boleh dapat balik..takde masalah tu...kalau dah call maintainance

Nad @ MamaZN said...

Nnt citer ek dh dpt ke blum kunci tu..nl g keje pun susah ni kan kak?

Ibu Lala said...

aduh...cane tu...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah