Tuesday, December 9, 2008

..Di Aidil Adha...

Salam Aidil Adha buat semua... nape aku lambat ucap selamat nih... lupa nak habaq... minggu lepas kami suami isteri kena demam.. isnin aku EL jaga hubby coz dia demam teruk,... then jumaat lak aku yg mc sebab kena demam... masa tu takde mood dah nak update apa2 entry...then sabtu baru bertolak balik kg.. tu pun separuh jalan hubby drive sampai ayer keroh aku tukar drive sebab tgk hubby dah tak larat... sampai kg aku drive n biarkan hubby tido... dengan demam batuk n selsema mmg tak larat tul.. tp sebelum balik tu dah telan ubat tu yg gagahkan diri tuk balik jugak.. tak sonok beraya tanpa kuarga kan...

Sesampai kg demam aku agak kurang, maybe dah jumpa mak kot kan.. hehehe.. hubby still kejap panas n sejuk.. sian dia.. takpe kat kg aku biarkan dia rehat sepuas2 nya tiada gangguan.. (tido n tido.. zzzzz) kalau nak kuar pun hubby tak kisah coz adik ngan mak mesti ada sekali ngan aku... ehhehe...

1st raya.. juadah mcm aidilfitri mak sediakan.. so yummy.. ketupat nasi, (kami anyam ketupat reramai) then abah yg rebus. ayam kg masak kicap (tu aku yg request kat mak, teringin la pulak lama tak makan-mak masak of coz sedap) kuah kacang n kuah lodeh mak yg sgt sedap... haritu lak hujan sepanjang hari. Abah je yg join org kg buat korban tu. kat umah apala nak buat layan tv, layan ketupat.. hehhe
Dan yang penting aku layan budak nih sepanjang aidil adha.. my cousin -hidayah, yang pernah kuceritakan di n3 yg terdahulu.. skrg sejak dah masuk nursery lagila bijak, umur baru 2 tahun lebih tp dah pandai mcm2, kalo tanya "apa yg penting" jawapan dia "kerja ama" tu adalah penangan cartoon wonderpets, kalo suh baca doa amakan tercungap2 dia baca dgn doa dlm english lg sampai aku tak paham bunyi butirnya.. lawak gilerrr... ABC sampai Z dah hafal, )ne, two three dah pandai... kalo suh nyanyi toksah kata,.... lagi la pandai lagu apa? WOOO aku ketahuan....ooo lagu tu adui la pening melayan dia... yang pastinya dia ni membuat kami semua terhibur lagi seronok menyakat dia sampai kami nak pecah perut... hihihi.. ada sekali tu dia marahnya aku " eeiiiii degil sangat la kak da nih" hahahhaha pandai nak marah tu... balik aritu aku belikan dia 2 helai baju, baby doll, n permainan abc tuk dia lebih pandai mengenal huruf. tahla cousin yg ni aku sayang sgt sbb dulu Mak dia (adik mak aku) ngan aku pun tak berkira selalu beli apa2 bagi kat aku so bila turn anak dia aku takan kedekut nak beli apapun tuk dia.

Tengok tu bila suh peace kemain lg..... suh senyum tah apa pesen dia buat.... kang geget pipi baru tau....

Ni lak masa dia dah nak balik ntah angin apa ntah nak pulak bertudung, aku siapkan dia, bodek2 sket.." eeee dayah comel la pakai tudung" tu yg dia nak kot.. bila snap gambo pandai lak bila pakai tudung dia ala2 sopan...tangan ala2 nak nasyid.. nak pecah perut kami tengok gelagat dia...bijak gt dah... hhihihi...

Isnin patutnya kami dah bertolak balik, cuaca hujan, kami tak baik demam lg, so hubby kata dia cuti sampai selasa, aku pun decide tukar cuti yg patutnya aku amik ari jumaat. Hari ni, selasa kami balik dgn tenang bertolak kul 12 sampai jam hampir 3.30 ptg, demam pun dah hampir sembuh. Kata hubby kalo kita balik semalam (isnin) ada member dia kata dr MeLaka pun dah hampir 8 jam baru sampai KL.. melekat dalam jam.. huhuh sib baik kami tak balik time tu mmg dah agak dah... kekawan opis lak kata arini opisku lengang.. ramai yg bercuti lg...hihi..

apapun
esok aku keje... huhuhuhuhu

2 bebelan kawanku:

IdaShah said...

meriah nya raya haji pun buat ketupat yer...

ala comei nya dia pakai tudung
tegak berdiri mcm nak nasyid je hehehe

ei_da.. said...

tu la idashah... mcm raya aidil fitri la pulak.. tu lerrr dia tau2 je bila pakai tudung terus sopan.. hehe

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah