Thursday, February 4, 2010

Downhill Race

Bukan aku yg race yer.. harap maklum.. hihi tp my hubby... dia kan giler beskal ni.. ada 2 biji beskal sekrg ni... weekend baru2 ni kitorg berkampung ke JB.. aku amik mak dulu kat kg baru gerak ke JB.. stay kat rumah mak teh kat ulu tiram. hubby lak ada race kat mount austin.. tp aku tak follow malasla kan.. dengan mika yg selsema panas lak tu.. baik aku berjimba g window shopping...

kat Jb aritu sempat la aku pegi JUSCO TEBRAu.. kemain besau..puas hati ler jalan... tp tempat2 aku g ni aku tak amik gambo pun.. ntah kenapa aku malas sgt..


lepas ke jusco tu cousin aku bawa kami ke Danga bay pulak... kat danga bay tu sempat aku jenguk ke Butik ekin ME WORLD COLLECTION Tu.. saje2 je bukan beli apa pun.. cuci mata...

Ni pic dari google : sebab aku malas nak snap2 gambo kat kedai dia.. heheh

Pandangan hadapan butik.. ada jual tudung, blaus n jubah2...


Hubby terlibat dgn race tu sabtu dan ahad.. sabtu hari tuk training dan seeding.. tp malang tak berbau.. hubby aku jatuh bergolek2 plak.. ni pun jumpa gambar dr kawan2 dia.. hmm balik umah tu aku pelik gak tangan berbalut.. terkehel n terseliuh gakla.. aku dah biasa kalau dia balik tgn atau kaki berdarah.. tp kali ni berbalut pulak dah... rupanya camni la gayanya dia jatuh.. ngeri gak aku.. dah banyak kali pesan takyah la main sport yg extreme ni.. tp degil.. nak jugak.. hmmm dah jd camni sendiri yg sakit lerrr............

Tu basikal kat atas tu.. dia dah bergolek2....


Ha cuba bayangkan... dari atas tu ke bawah dia berguling2 dah mcm hindustan... batu2 keras lak tu.. adoilaaa..


Ha tengok tu siap berpapah letak anduh kat leher pulak tu.. kalau aku tak tengok gambo ni tak la aku tau teruk rupanya dia jatuh... haiiii cari penyakit tul laki aku ni.. kalau patah kan ke susah...
mmg la minat... tp kalau dah camni haru jadinya... Video dia jatuh pun ada teruk n takut aku tgk... kalau nak tgk klik sini..
......
sib baik diorg cepat bertindak bg pertolongan cemas... kawan2 di dah risau kalau tangan dia patah...


ni pic hari ahad.. dah elok dah.. hmmm keras tul tulang dia kan... tp dia tak dpt nak challenge la haritu sebab tangan dah injurt.. kalau race sebelum ni dia penah dapat top 5.. . sib baik dapat luckydraw dapat la hadiah sebiji tayar.. berbaloi la jugak dr tak dapat apa.. kalau gini gayanya tak akan aku bagi mika mewarisi basikal dia tu.. buat aku tak senang hati je... biarla mika minat benda lain pulak.. huhuhuhu

sampai sekarang tgn masih terseliuh.. nak buka n pakai baju adalah susah.. hmmm.. tgkla nanti dia nak buat x-ray ke apa.. harap2 takde apala .... jadi pengajaran.. len kali jgn nak melompat2 dlm hutan tu... huhuhu.. isnin baru balik kl kebetulan pulak cuti hari wilayah.. so aku keje selangor kenala apply cuti... hehehhe

7 bebelan kawanku:

yatie chomeyl said...

isk ngeri gak tgk gmbr tu..msb baik x teruk ye ida

@e_da said...

tu la yati.. kalau ida ada kat situ mau ida yg meraung.. huhuh

Murni said...

tapi org laki bkn nk tau serik...

+NADS+ said...

uih..ngerinyer tgk...tp kuat tul semangat dia kan...dtg jb ke? awat x roger2...dah dekat sangat ulu tiram ngan pasir gudang tuh...

Diamilikku said...

ishh kalau kak su dia balik2 tu kak su akan bebel tak bagi join dah..hahahahah..bukan apa kita risau ke dia....tapi masalahnya..biarlah mcm mana bebel pun..TETAP tak akan jalan punya...dah minat kannnn

nURmALa mAZLan said...

adoi...jauh nyer dia tergolek dok..tp dah minat kan~

*SiRibenMerah said...

bg mika masuk kelas tarian ke.. kelas renang ke.. kelas gimnas ke.. hehehehe.. lupe lak ayang yg mika neh hero.. hehehehe..

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah