Friday, July 22, 2011

Gigil 2..

 Sambungan kisah gigil 1.
haha kejadian hari yang sama...
dah malam ..tgh tgk tv aku rasa ada yg kurang pada diri...
sekali rupanya.. aku tgk
GELANG KAKI AKU TAKDE DAH KAT KAKI
erti kata lain DAH HILANG

aku jarang2 sangat pakai sebenarnya..
tah camana aritu saje2 gatal nak pakai
barang kemas yg ada skrg pun sebab abah belikan
aku kan anak pompuan sorang..
dan hantaran kahwin serba 1..
beli sendiri??? takde kot.. hahah

memang berderau darah.. nak beli bukan senang
Yang paling RALAT sebab baru je tukar kat kedai amik patern lain


Rantai kaki ni  patern lama yang ABAH belikan...
ralat pertama sebab tu abah aku yg belikan..
bila pemberian abah tu mmg adala sentimental value di situ kan


Ralat kedua sebab aku baru je tukar patern yg baru ni  baru 2 minggu ..
tup tup tau dah hilang..
tukar ni tambah duit sket je tak sampai rm200 pun
kalau beli baru mau 5-600 gak
emas dah la mencanak mahal skrg ni..

ni la patern baru yg hilang tu..



macam ayam berak kapur,
mcm kucing hilang anak aku mencari gelang ni..
malam tu aku cari sampai parking kereta..
start enjin keta mencari lg sampai ke tapak pasar malam..
bak kata mmg setiap mana aku pegi aritu aku jejaki gelang kaki ni..
sampai tak sedar aku hanya bawa hp dan kunci keta.. purse ic semua tak bawak
dah la berdua je ngan mika masa tu hubby tak balik lg...

last2 aku ada tulis kat wall fb
sib baik ada opismate bgtau..
dia kata siang tu ada kecoh2 kat opis ada org jumpa barang kemas
yang jumpa tu rupanya bos aku..
malam tu gak aku call.. hehehe punya la tak sabo..
sebab mesti takleh lena

bila dah call tu lega.
bos aku ada simpan rupanya mmg betul gelang kaki aku yg dia jumpa..
jumpa kat tangga..
putus rupanya..
apa punya ganas aku jalan.. hahahha

pasni serik dah.. tak mo pakai kat kaki..
aku nak tukar jd gelang tangan lak..
kalau jatuh ke apa leh rasa..
bukan pakai sangat pun.. sekali sekala je..
janji adooo..

senang nanti manatau ada anak pompuan.. aku wariskan jek la.. bukan waris jari hantu ya

alhamdulillah rezki aku jumpa balik rantai kaki tu.. aku siap nazar kalau jumpa gelang tu aku puasa sehari.. esok tu terus posa.. heheh.. kita doa allah tunaikan.. kita kena juga balas tanda syukur apa yg allah tunaikan..

8 bebelan kawanku:

Amiizaa2001 said...

nasib jumpa semula...:):)

fazilzura said...

lor sib baik le jmp kembali .. mmg rezeki tui.

zr pun x pakai dh gelang kaki ... takut ilang

noor said...

emas kalau hlang satu bdn mgigil...nk beli baru aduhaiii fhm2 jerlah kan

zaidah said...

orang kata klu daripada rezeki yang halal mesti jumpa...alhamdulillah jumpa lagi..

Intan & The Boys said...

sib baik yang jumpa tu baik hati.kalau dia wat tak tau je...abisla..dah la emas skang harga fuhh!!! dasat!

eima said...

maknanye tu masih rezeki ko ...

tp pattern yg br tu mmg mudah patah la ... sbb aku pun ade 1 jenis tu dah tolak pun amik gelang tgn ...hehe

sbb mmg nampak besar ngan padat tp dlm die kosong....

ni nk tanya putus tgh ke putus tang cangkuk die ...

RaFFLeSiA MeRaH said...

nasib baik...tp dlm gambar tu mcm bukan gelang kaki pulak yer...mcm rantai leher, cam panjang jerr...

@e_da said...

kaK MIZA.. lega sgt dah jumpa

zura.. mmg rezki..

noor.. nak beli balik semput...

yer ke kak zai.. berkat abah beli gaknya


tul tu intan.. kalau tak amanah dah lesap gaknya



eima.. putus bukan kat cangkuk.. kat badan gelang.. mmg tak tahan kan..


kak RM.. nampak panjang kan.. tp gelang kaki

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah