Monday, July 11, 2011

Resepi Topping Choc moist

 Untuk Topping  Choc moist
bahan-bahannya
300 gram choc bar
200 gram whipping cream

kalau taknak terlalu cair kurangkan whipping cream

 
 timbang dulu choc ya..


dan whipping cream tak kira la apa jenis pun.. tak nak cair sgt letak sikit je

double boiled kan sahaja..

kacau sehingga choc bar cair.. kacau hingga rata





bila dah cair tuangkan atas kek tadi...



tuang dan ratakan... tabur la sedikit choc rice sebagai penyeri.. nak letak badam pun boleh...
ikut selera masing-masing



tuang tak semenggah.. ahh lawa la tu kan.. janji rata dan sedap.. haha perasan sendiri


biasanya kalau orang meniaga pack terus dalam bekas camni kan.. aku bukan meniaga saje2 letak dalam ni untuk senang simpan dan beri pada orang











peminat kek mama dia.. belum letak topping lagi dia dah mintak.. "maaaa.. maaaaa nyakkkkk".. bila dia nampak kek tu


makan sampai licin.. huhuuu siap mintak lagi.. aku lak yg risau sebab manis.. petang sikit baru bagi lagi...


sesuai di hidang untuk hari raya nanti

ada orang nak order ke? hahah perasan.. gurau je.. belajar buat untuk makan sendiri je..

so selamat mencuba........!!!

9 bebelan kawanku:

MRS. K said...

berkilat... hehehe

eima said...

sedap .. aku tak penah wat beli je ... tak de mixer bleh buat ke ..huihu

@e_da said...

tu la mrs k.. choc tu kot..

eima gaul je takyah mixer

IdaShah said...

meleleh..menyelerakannnn

ajumohit said...

Rajinnya Eda ni, elok pekat likat topping tu, suke gak mkn kek coklat, nk buat malas hehe

ZanaNordin said...

sedapppnyerrrrr
terliur plakkk

azura samsuddin said...

choc bar tu brand pe?? apa2 jenis choc bar ke?? he3 byk tnye sbb nak tau boleh wat thanx de info ;)

Mrs.Ira said...

alahai...telan airliur tau bila tgk choc tu...hantar ke Brunei boleh ;p

Zura said...

alahai..coklat tue..

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah