Untuk Topping Choc moist
bahan-bahannya
300 gram choc bar
200 gram whipping cream
kalau taknak terlalu cair kurangkan whipping cream
timbang dulu choc ya..
dan whipping cream tak kira la apa jenis pun.. tak nak cair sgt letak sikit je |
kacau sehingga choc bar cair.. kacau hingga rata |
bila dah cair tuangkan atas kek tadi...
tuang dan ratakan... tabur la sedikit choc rice sebagai penyeri.. nak letak badam pun boleh...
ikut selera masing-masing
tuang tak semenggah.. ahh lawa la tu kan.. janji rata dan sedap.. haha perasan sendiri
biasanya kalau orang meniaga pack terus dalam bekas camni kan.. aku bukan meniaga saje2 letak dalam ni untuk senang simpan dan beri pada orang
peminat kek mama dia.. belum letak topping lagi dia dah mintak.. "maaaa.. maaaaa nyakkkkk".. bila dia nampak kek tu |
makan sampai licin.. huhuuu siap mintak lagi.. aku lak yg risau sebab manis.. petang sikit baru bagi lagi...
sesuai di hidang untuk hari raya nanti
ada orang nak order ke? hahah perasan.. gurau je.. belajar buat untuk makan sendiri je..
so selamat mencuba........!!!
Post a Comment
9 bebelan kawanku:
berkilat... hehehe
sedap .. aku tak penah wat beli je ... tak de mixer bleh buat ke ..huihu
tu la mrs k.. choc tu kot..
eima gaul je takyah mixer
meleleh..menyelerakannnn
Rajinnya Eda ni, elok pekat likat topping tu, suke gak mkn kek coklat, nk buat malas hehe
sedapppnyerrrrr
terliur plakkk
choc bar tu brand pe?? apa2 jenis choc bar ke?? he3 byk tnye sbb nak tau boleh wat thanx de info ;)
alahai...telan airliur tau bila tgk choc tu...hantar ke Brunei boleh ;p
alahai..coklat tue..