Wednesday, August 15, 2012

Dah CUN sebelum raya!!!

 Ingat lagi tak entry AKU ACCIDENT

hihi.. kena lepas jumaat.. sbb aku kan half day..
sib baik dah dekat ngan umah..
call hubby berkali2... sib baik dia angkat sebab lepas jumaat biasanya HP dia silent
dia sembahyang jumaat pun dekat..
apalagi zasss terus dia datang
biar dia yang bincang..
aku bukan reti sangat.. 
takut kena tipu dek cina tu..
so biar hubby settlekan ngan dia


 discuss...
hubby kata nak buat report tak?
dia kata tak payah..
dia nak tanggung semua CASH..
ok la mcm tu kan..
perjanjiannya..
hubby amik pic IC , lesen n no fon dia..
apa2 hal kami senang cari.. kotla dia tipu plak ke kan..
 



 semasa kejadian...




 Ni lerr lori yang sondol punggung livina tu.. dia takde apa sgt pun.. bumper besi hitam dia tu je yang terlari sket agak bengkok kalau nak banding ngan keta aku yang remuk..

 Disscuss lagi.. dalam poket dia ada RM300... so dia bagi banyak tu dulu.. dia suh kami repair dan dia akan bayar baki kemudian... ok la camtu...

Mintak tolong member opis aku yang tau kedai-kedai ketuk n cat keta.. alhamdulillah dia tolong... 3 hari gak aku takde keta g keje tumpang kawan yang lalu sehaluan ke tempat keje....


 Sian gak aku tengok budak  cina ni.. umur muda lagi baru 25 tahun... lori tu dia punya.. keje angkat2 barang... nak buat camana dia langgar diala kena bayar kan...


 Hubby kata masa dia bayar duit baki dia say SORRY dari mula datang sampai nak balik...kesian la pulak... baik nampak orangnya...




Dan hari ini.. Kereta sudah CUN... sempat la sebelum raya.. alhamdulillah.. lega...
kalau keta comot-comot tak syok juga nak bawa kan...
dan yang penting BOOT keta tu dah boleh buka.. masa baru lepas kena langgar tu takleh buka.. kunci tu rosak... camno nak loading barang nak balik rayoooooooooooooo



Alhamdulillah semuanya telah selesaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

6 bebelan kawanku:

Salina@IbuAqil said...

Cun dah!!
Bleh pusing kampung beraya dah..
Hi3!!!!
Mmg susah ati kan bila montot kete kena "cium" nih.. ;D

Ibu Lala said...

Alhamdulillah kan. sumenye dah selesai dengan selamat. Berapa kos sumenye ek..?

eima said...

alhamdulillah.. dpt plak org yg langgar jenis baik kan

Saya Disini said...

alhamdulillah...sempat siap sblm raya

Gieyana said...

nsib baik dh ok..:-)
ala Ida..kalau me pon sure x smpai hati nk amik duit..rs kesian kat org..mmg cepat kesiankan org..tht why ritu biasa kena mcm ida n lets go jer mamat yg sondol tue psl check kt blkg mcm x rosak..balik umah tgk dh renggang..p repair mau 150..ekekeke..:-)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Alhamdullillah kereta dah cun , dapatla beraya dgn tenang kan..

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah