Monday, February 28, 2011

Se-shopping

Hari sabtu duk rumah saje coz hubby ada keje..maka keje BW la aku.. sesampai di blog mamatisya terhenti sekejap..sebab tengok dia pegi disney warehouse sale.. dekat lak tu dgn rumah... kat dewan serbaguna AU@ keramat je.. huhu apalagi terus call hubby.. dia balik kita terjah sana pulak...

banyak gak barang dan boleh tahan gak orang..aku g pun dah kul 6.. dapat pilih kejap sebab dah nak magrib..


hasil sambaran baju2 mika.. hehhehe mika & mickey...



dan ini... ada yang murah gakla dari harga asal.. tapi kena pandai pilih... diskaun adan yang 30%-50%..

mika dapat kawan baru...


dah tentunya antara banyak2 tu dia pilih yang ini.. candu dia... hihihi...suka sangatla tu....


bila mika pot pet....

Sejak dua menjak ni mika sangat rajin berceloteh...

nak dengar tak apa dia bebel...

memang kelakar...

dah beberapa malam tido lewat layan dia bercakap...

lama lak tu

tapi sayang sikit je dpt rakam...

sebab susah yang amat, dia asik nak amik fon atau kamera...

meh dengar suara dia...

sorry video senget..

tak pandai aku nak rotate..hihihi

video


hehehhehe...lama tau dia ckp camni..jenuh aku nak layan



Saturday, February 26, 2011

JASAD disini..HATI kat Kampung...

huhuhuuuuu..itula yang aku rasa sekarang ni....

harini kenduri arwah atok yang ke 100 hari..semua saudara mara ada kat kampung.. plan asal mmg aku nak balik.. tp last minit hubby ada keje urgent.. nak drive balik sendiri dah tentu dia tak bagi...

nak naik bas..hmmm malas lak ...nak handle mika seorang diri..tp boleh kalau nak aku rasa....


sedihnya la.. aritu kenduri 40 hari pun aku tak balik... dah lama tak jumpa sepupu aku semua.. rindunya...

bulan depan la baru jumpa kat kluang sepupu ku kawen.......................... aghhhhhhhhhhhhhhhh lambatnya masa........

Friday, February 25, 2011

HANDFON rosak kena POWWW pulak..!

Semalam petang kan Handfon rosak.. akibat jatuh.. mmg banyak kali jatuh dah.. tapi kali ni dia wat hal teruk lak.. dah nazak gaknya hp aku tu.. nak minta ganti baru ??? idaklaaaa buat masa ni belum ada hati nak tukar.. sayangla.. handfon sekarang ni.. banyak memori dan paling suka kamera dia yang cun.. hasil gambo kat blog ni semua kebanyakan dari kamera hp aku je...

pegi care4 mlm td hantar repair HP... cina tu kata 15 minit.. Melayang la RM50.. takpela dari ganti baru kena kuar ratus atau ribu kan.. ohh tidak... lebih baik buat benda lain duit2 tu.. hp asal boleh call in n out dan ada kredit cukupla... pada aku la...

semantara tunggu cina tu repair kena pow plak ngan budak kecik ni...

sekarang dah pandai.. kalau nampak memenda ni dia dengan sendirinya meluru ke sini...


paling suka stereng.. nanti mama belikan mika menan stereng jek la ek.. main la sampai lobam.. hihi


bila dah tak bunyi.. dudukla terpinga-pinga kat situ...

masuk care4 pandai mintak basikal.. tapi tak beli pun.. sebab takde design n warna yg mama berkenan.. hihihi.. mama plak yg overrrrrrrrrrrrr kihkihkihhhhh

A B C and Ball

malam td kuar g care4 sebab betulkan hp aku yang rosak.. duhh tension tau.. terbang melayang RM.... nak beli baru lg mahal.. so baik la betulkan jek....

lalu kat kedai buku... nampak poster ni murah lak.. tp harga dia mcm pelik sket.. 1 helai RM 5.. tp kalau 4 RM10..

makanya beli 4 keping..

jom belajar ngan mika...


dia teruja tengok gambar-gambar.. biarla belum pandai sebut pun.. tapi dia dapat mengenal gambar....

muka budak comot baru pas makan..

mama tanya dia mana BALL... dan tak sangka dia tau.. terus tunjuk gambar BALL... sebab mika suka sgt ball.. maknanya dia dah tau apa itu ball.. dan macamana bentuk ball..


tengok tu tangan tak abis-abis tunjuk BALL.. tu je la wat masa ni yang dia kenal... kalau boleh sebenarnya dia nak ball tu boleh kuar dia nak main.. ahhaha kelakar... dia tunjuk gak kat aku seolah suruh amik ball tu keluar nak main... heheheh... budak yang fanatik BALL....

Thursday, February 24, 2011

Aksesori tudung


dah petang-petang ni jom cuci mata...

New aksesori tudung.. boleh digayakan pelbagai cara..




pandangan belakang..

boleh juga digayakan ikut kesesuaian masing-masing






Nak tengok lagi yang lain jom KLIK SINI

nak order isi form kat my butik or email ya

Budak baik

semalam petang waktu aku nak amik mika di nursery... kak ana ada di luar..

aku tanya .."kak danish buat apa?"

kak ana jawab " dik cuba tengok dik...cuba adik intai dulu"

aku pun mengendap apa anak bujang aku buat....

ha tu dia....


see.. baik kan anak aku.. sopan je dia duduk... (hahah puji anaksendiri)
tu la mika yang duduk kat kerusi tu.....

senang hati je,.... duduk kat kerusi tu sambil goyang-goyang kaki kooo....

sejuk hati tengok.. masa aku snap gambo dia dia tak perasan... tapi bila kuar flash...alamak dia sudah nampak.... apalagi terjerit2 la lari meluru kat aku..mcm tak jumpa setahun..siap peluk2...buat drama la mika ni hehehehhe....

patutla kakak2 kat situ selalu cakap danish baik senang jaga... dia suka buat hal sendiri... main sorang-sorang.... hehehe mika.... mikaaaaaaa

Wednesday, February 23, 2011

DRIVER bas kecik dari penumpang

hahahaaaa .. 2-3 minggu lepas punya citer.. masa g jusco... papa bawa mika singgah tempat mainan ni masa mam sibuk nak g beli track suit family day.. ehhehe


tengokla driver bas ni.. walaupun pendek kemetot tp sibuk tangan kaki dia kan... macam pandai benor jek...


hamboii tolak gear bagai... ngan muncung2 mulut sekali tu....


Ok puan nak pegi mana sila bayar tambang dulu..

yang penumpang tu lebih besar k dari driver.. hahaha mamamika la tu... papa kata leh naik skali mama pun apa lagi la duduk gak masa bas tu nanyi2.. heheheh kelakar..

pon...pon... tengok drive tak betul nak langgar ayam depan tu... terlopong mulut DRIVER tu kan .. hahha


alamakkkkkkkkkkk lupa isi minyak la.. bas ni dah stop.. ok la mari kita turun.. tak sampai la jawabnya..driver pun dah duduk bawah dah.. hahahhaha

mika..mika... kalau layan kan tak balik la jawabnya..............

Keje aku malam tadi

Dah 2 hari duk berdua je ngan mika.. hubby aku dah 2 hari tak balik.. padahal umah ngan opis dia 15 minit je.. keje dia tengah urgent gilerrrr.. sampai tak balik koooo... sedih gak aku tengok mika.. kalau malam kejap2 tengok pintu.. kejap2 tengok pintu.. macam tunggu papa dia balik... adapun calling2 je la dengar suara papa dia.. malam td aku paksa gak hubby balik tak kisahla walaupun kejap.. mika dah la demam selsema.. dia harap nak main ngan papa dia tapi takde...

tapi aku terjaga kul 3 pagi baru hubby balik.. kesian dia.. malam semalam pun tido beberapa minit je katanya... tak buat keje tu kang duit katanya.. takpela susah sket.. bukan SENANG nak SEnang kan.. semuanya perlukan pengobanan.....

so malam td bosan punya pasal, nampak keledek kat dapur apa lagi rebus... dan acara menguli ajak mika main2.. tp mika tak uli la.. aku bg sikit je untuk dia buat main2....


4 buku keledek dapat 20 biji keria ni... banyak gak gak.. keledek tu kecik2 je...


aku goreng separuh malam td..

pagi ni goreng lg separuh.. panas2 baru sedap bawak g opis kan... menjadi gak sira aku.. mak aku yg ajor... heheheh nampaknya mika suka makan kuih sama mcm mama.. sebab masa pregnant dulu aku suka sangat makan kuih... hari-hari nak kuih... khekhkekheeeeee

Tuesday, February 22, 2011

Buah hati sepupu sepapat..



Tengok gelagat kenit aku ni...

gambo bulan 12 aritu masa makcik aku dtg dr JB bawa anak-anak dia jalan2 KLCC...

Kemain suka la mika orang layan camtu.. ngalahkan zaman SULTAN MAHMUD dulu nak kena dukung camtu... abg lukman rajin layan dia..


Yang mak tok lak sayang bebenor cucu dia.. sibuk nak payungkan gak... takut cucu dia kena panas.. ehheheh.. so sweet memory..


kesian abg lukman apala yang mika buat kat abg tu...
lukman yg baju oren.. tu kesayangan mak gak tu.. walaupun anak sedara mak aku aka sepupu aku tapi panggil mak aku MAK juga.. sebab masa makcik aku bersalin, dalam pantang mak aku yang jaga.. start dari tu la mak aku syg benor dengan lukman ni.. dah macam anak sendiri..



mika ramai inang dan dayang.. kalau balik kampung ramai yg melayan dia.. relax sket la mama n papa dia.. ehhehehhe

Monday, February 21, 2011

Tolong Support Mika

Mika masuk bertanding dia dan lollipop

kat blog (klik ni) cik jue http://anna-jueanna.blogspot.com/

cik jue nak minta juri awam pilihkan pemenang..
mika yang no 9 tu ya

mamamika minta jasa baik kalian support mika.. tp dengan rela hati dan ikhlas la.. sebab kalau rasa mika tak comei takyah lerr.. hehehhe

tq ya sape yg tolong pilih.. ramai gak anak2 kawan2 yang hebat2 sekali ada.. balqis anak anje.. hadif anak mrs K pun ada.. gud luck semua...

Eksiden dengan tiang

aduhaiii.. takde mood arini aku nak buat keje.. pepagi dah menggigil badan aku....

pagi tadi punya citer.. nak g keje aku tgk kereta takde tempat biasa... rupanya hubby parking lain plak.. sepatutnya tempat parking aku tu menegak.. tapi dia boleh buat parking melintang plak.. tujuan dia wat camtu konon2 nak bgtau org sbelah tu parking dia gak.. maknanya nak 2 parking la.. masalahnya parking melintang tu susah nak kuar sebab ada TIANG...

selalunya kalau dia park camtu aku senang kuar sebab keta sebelah aku tu takde.. maknanya dia kuar awal la dr aku..

tapi pagi td boleh plak abg tu duk lap2 keta dia... aku ni dah la segan.. kalau ngan bini dia leh la aku tegur.. ni laki dia malu la....

masa nak kuarkan keta aku dah perasan ni macam rapat je ngan tiang.. camana aku nak kuar ni.. aku kuar gak pelan2.. sekali "KRAKKKKKKKKKKKKKK" adoiiiiiiiiii gigil tangan lutut aku..

yang nak jd citer lak.. abg tu punya keta pun belakang sangat.. payah aku nak kuar. yang dia pun bila aku dah bergesel baru nak ke depan kan keta dia... mak aihhhh.. aku yg dah gigil.. dah lambat.. kuar je terus malas nak tengok apa yang kemek....

sepanjang g keje tu mulut dah bebel2 sendiri.. tangan kaki dah ketar sebenarnya.. jantung toksah kata la degup dup dap dup dap sebab aku tak turun keta pun tengok.. sampai ofis baru nak tgk.. kejar punch kad takut merah lak..

sampai opis.. punya debar nak tengok... ayokkkkkkkkkkkkkkkk sekali rupanya calar panjang gak,... adoii la.. sure laki aku bebel.. huh dia bebel kat aku aku bebel kat dia sape suh park bukan tempat yg sebenar.. hehe nak cover diri..

hmmm.. sib baik tak kemek cuma calar panjang.. ada 1 kesan calar tu agak dalam.. adoii tak suka la camni.. tak sonok tengok keta MELECET.. mmg salah aku.. tp takan jadi kalau hubby tak parking camtu..

huarghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh nampaknya seharian aku akan tension.. geram.. marah kat diri sendiri pun ya...

mood nak buat keje pun kelaut.. tp buat gak la...

huh hati tak tenteram!!!!!!!!!!!!

Sunday, February 20, 2011

Sape ingat lagi SITI MUSLIHA



Ingat lagi tak kat siti MUSLIHA

anak yang cacat, tapi pandaimengaji dan menyanyi.. petah bila bercakap


Suka dengar lagu dia.. sedih kan...

apala cerita dia sekarangkan.. dah anak dara agaknya...

Impian Papa..

semalam 1 hari yang meletihkan..seharian teman papa buat keje.. tp tengahari tu sempatla ke showroom motor besarkat bt caves....

ada orang mengidam nak pakai motor besar... hari-hari duk berzikir kat telinga aku..nak pakai motor besar... nak pakai motor besar....

huhu sabau je la.. tp tengah kumpul duit katanya.. nak belinya tunggula ada duit kot...
takpe harap2 angan2 dia jadila kenyataan. so jom kita survey dulu..


kawasaki.. sebenarnya aku risau hubby nak bawa motor2 besar ni..motor camni laju... ni pengaruh dari kawan2 dia la ni.... nak jd geng motor besar lak...


yang putih ni pun ok..tapi kalau nak nampak smart amik hitamla kan... baru kena pakai jacket... hihi...hubbby siap nak belikan aku helmet sekali... kalau sesekali ada event konvoi boleh ikut sekali.. si kenit aku nak sumbat mana? aduhaiiii...



test... hahha kelakar sket warna kuning ni..tp laju motor ni..tinggi plak tu..kalau aku tak sampai kot nak jejak tanah,,,hihihi


Gud luck papa..moga tercapai impian... hihihi.. aku? tolong tengok jela... hihihi

Friday, February 18, 2011

Lahir sihat.. tapi cacat akibat DIDERA.. PENGASUH zalim!!!!!!!!!



Derita anak kecil

Oleh Mohd Jamilul Anbia Md Denin dan Noriah Idris
am@hmetro.com.my


SAKIT...darah beku daripada kepala bayi terbabit dikeluarkan menggunakan tiub.

KUALA LUMPUR: “Sayu hati saya apabila melihat keadaannya yang sebelum ini ceria kini menderita kerana terpaksa bertarung nyawa berikutan parah di kepala sejak 10 bulan lalu.

“Doktor beritahu masa depannya masih kabur dan kemungkinan tidak akan menjadi normal seperti kanak-kanak lain,” kata Rina Abdul Halim, 30, mengenai anaknya, Sheena Mohamad Safwan, 18 bulan.


Bayi perempuan itu kini menderita dan masih dirawat selepas mengalami pendarahan otak serius dan patah kaki dipercayai didera pengasuhnya ketika berusia enam bulan.

Kejadian itu menyebabkan bayi terbabit menjalani beberapa pembedahan bagi mengeluarkan darah beku di dalam otak, selain terlantar beberapa bulan di hospital.


Rina berkata, tragedi berkenaan berlaku selepas dia menghantar anak ketiganya itu ke rumah pengasuh di Mantin, Negeri Sembilan, pada April tahun lalu.


Menurutnya, ketika dihantar ke rumah pengasuh terbabit, Sheena sihat sebelum dia pergi bekerja di ibu kota menaiki komuter dari Seremban.

“Bagaimanapun, pada hari kejadian, saya tidak dapat mengambil Sheena berikutan komuter mengalami masalah sebelum meminta suami mengambil anak saya itu di rumah pengasuh kira-kira jam 5 petang.


“Pengasuh terbabit menghubungi kami supaya mengambil Sheena lebih awal dengan alasan hendak membuat persediaan menyambut hari jadi anaknya. Dia mempunyai dua anak perempuan berusia 12 bulan dan tujuh tahun,” katanya.

Menurutnya, dia yang tiba di rumah mula bimbang keadaan Sheena kerana asyik merengek serta menangis bahkan ada ketikanya mengalami kesukaran bernafas. “Saya yang menyangkakan anak kembung perut membawanya ke klinik dan doktor menyatakan mungkin dia tidak selesa kerana demam. “Namun, sebaik dibawa pulang, saya mula perasan terdapat bengkak pada pahanya sebelum membawanya semula ke klinik. Bagaimanapun, Sheena terpaksa dirujuk ke Hospital Tuanku Jaafar di Seremban, selepas keadaannya makin kritikal,” katanya.


Rina berkata, ketika di wad kecemasan, dia memberitahu doktor bertugas supaya berhati-hati sebelum menceritakan apa yang berlaku. “Namun segalanya terjawab apabila ujian X-ray mendapati paha anak saya patah dan bengkak di kepalanya kian ketara. Melihatkan itu, saya menghubungi pengasuh terbabit dan bertanyakan hal sebenar.


“Dia bagaimanapun memberitahu tiada apa yang berlaku serta tidak tahu punca kecederaan anak saya. Sheena kemudian dimasukkan ke wad kanak-kanak, ” katanya.


Namun, katanya, tidak lama kemudian bayinya tiba-tiba tidak sedarkan diri dan doktor memberitahu anak diserang sawan tiga kali ketika dirawat.


“Melihat keadaan anak saya bertambah serius, doktor mengesyaki sesuatu lalu mengarahkan dilakukan CT Scan dan keputusan menunjukkan anak saya mengalami pendarahan dalam otak.


“Sebaik mendengar khabar itu, saya bagaikan hilang arah apatah lagi memikirkan nyawa anak saya seolah-olah seperti telur di hujung tanduk. Sheena kemudian dirujuk ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) sebelum pembedahan dilakukan pakar neurologi.


“Susulan itu, anak saya terlantar beberapa minggu di hospital berkenaan dan sebanyak enam pek darah beku dikeluarkan dari kepalanya. Pakar mata turut mengesahkan anak saya mengalami pendarahan di kedua-dua matanya,” katanya.


Rina berkata, berdasarkan laporan perubatan, doktor mengesyaki kecederaan anaknya berkemungkinan akibat digoncang dengan kuat (sindrom menggoncang bayi).


“Bagaimanapun, doktor tidak dapat memastikan bagaimana kaki Sheena boleh patah berikutan dia masih bayi dan belum boleh merangkak dan berjalan. “Kakinya yang patah dipakaikan hip-spica (menggunakan gentian kaca) selama hampir enam minggu. Untuk itu, saya terpaksa mengambil cuti tanpa gaji selama empat bulan untuk menjaga anak saya itu,” katanya dengan nada sebak.


Menurutnya, dia kini masih perlu berulang-alik ke HKL dan Hospital Tuanku Jaafar, bagi mendapatkan rawatan bayinya.


Dia yang membuat laporan polis berhubung kes terbabit bagaimanapun pelik apabila belum ada tindakan undang-undang diambil walaupun sudah berulang kali mendapatkan penjelasan.


“Saya mahukan keadilan terhadap nasib bayi saya. Penderitaan Sheena terlalu teruk dan saya tidak boleh memaafkan apa yang berlaku begitu sahaja. Saya yakin polis mampu merungkai apa yang berlaku dan membawa individu yang bersalah ke muka pengadilan,” katanya.


sumber harian metro


KEJAM BETUL PENGASUH TU........... eeeeee kalau aku dapat aku henyak2 lak kepala dia kat lantai... kalau taknak jaga budak jangan berani amik.. Tau tak hati ibu mana tak hancur tengok keadaan anak camtu.. kalau aku la serius takleh terima... bawa ke muka pengadilan biar org tu terima hukuman setimpal.... anak oiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ANAK!!!!!!!!.. nak meleleh airmata aku tgk baby tu walaupun bukan anak aku!!!!!!


Ada sesuatu tersembunyi di sebalik My MIKHAIL

Kalau pandang dari hadapan macam tak nampak apa-apa kan....



Pandangan sisi.. ada sape perasan tak???????


yang ni boleh nampak tak?



Ni la sebenarnya yang tersorok.... rambut mika ada ekor tau... hahah saje kami bela... ni adik aku la punya keje.. memang rambut mika adik aku je yang potong... bukan leh potong rambut kat kedai budak ni.. dia tak suka orang pegang kepala dia... nak bg pakai topi pun susah yg amat...

dek kerana ekor ni bebudak panggil dia apa atu.. "uuuuuu danish rempit la ada ekor.." ada ke bebudak tu panggil mika mat rempit kahhh.. kahh.. lantak kowang la bebudak.. hihihi
tapi aku suka tgk rambut dia camtu.. ala nanti dah sekolah takleh nak rambut panjang2 dah... lg pun budak lg... takpe kot...


mama gulung2 rambut dia.. mika ni rambut dia kalau panjang ikal gaknya.. ekor yang panjang tu tak nampak panjang.. sebab bergulung-gulung.. heheh nanti mika sekolah mama buang ekor tu eh... hihi..


ni adalah idea mak tok dia yang nak cucu dia mcm rawk... heheheh kelakar la mak,...


nak balik kg la.. nak repair rambut dia.. dah panjang...................

Thursday, February 17, 2011

Jangan Ada yang Terliur Sudah



Lepas mgrib malam td .. hujan turun renyai-renyai..

lepas magrib aku rajinkan diri lipat kain..

hubby ajak kuar.. aku punya la malas kalau dah kat umah .. nak2 pulak malam kan..

banyak benda nak settlekan.. beg nursery mika..

baju keje.. kemas umah apa yang patut... kalau dah kuar mesti lewat baliknya..

tapi dah di ajak berkali2 pegi gakla.. hubby kata teringin makan SUP KAMBING cicah roti kat restoran mamak PELITA jalan ampang.. (sebelah KLCC tu)

budak ni pakai baju tido baru.. rm 10 hengget .. mama beli online.. sangat berbaloi... pandai melawa dah.. dapat baju baru.. baju lama dia yg kita buka tu dia letak tempat lain.. konon-konon taknak baju lama tu.. ewahhh dah pandai ek...


makan time.. sepinggan tuk dia.. mama tumpang sket2 je la.. kononnya diet seh.. hehehhe

PAPA lak plan dari rumah lain... sampai sini lain plak ceritanya.. dia amik lauk ni...


KETAM GORENG BEREMPAH.. memang sedappppppppppp ooooooooooooooo...
harga pun boleh tahan.. sekor tu kami makan 3 beranak... sape yg mengidam sila la carik kat sana.. heheh


lauk hubby.. sedap betul tengok dia makan..

sape2 nak cari ketam tu carila kat restoran pelita tu ya.. tp ya ampun nak parking memang sesakkkkkkkkkkkk!!!

SENARAI PESERTA

Kepada semua peserta MIKA SIMPLE GIVEAWAY.. senarai nama sy dah listkan di sebelah kiri blog ya...

so senang nak tengok sape yg join... sesiapa yang hantar link sy terus update nama di situ.. so leh semak.. kalau takde terus bgtau saya segera ya...


untuk senang keje di kemudian hari nak senarai kan bila dah hujung GA...

Terima kasih pada semua yang memberi Support.. luv u all..

Wednesday, February 16, 2011

RASA NAK BUAT

Rasa hati nak buat GA simple..

sebab hati ada sikit happy tengok blog wajah baru...

berbunga-bunga riang walaupun keje menimpa2 atas kepala...

ada sape nak join tak?


tunggu ekk jap lagi je....


hehehhe

Jalan-jalan Takde Keje = Short Journey

Hari maulidurasul orang berarak sambil berselawat...

tapi lain plak cerita kami...

seharian aku duk umah ngan mika, hubby lak kuar g main beskal.. biasala hobi dia..

dah petang tuntut suh bawa jalan..

nak g jusco dah bosan.. nak ke care4 takde apa nak cari... nak ke playground cam malas plak...

tetiba nampak train LRT... dpt idea....

"papa jom bawa mika naik LRT nak?"

hubby on je..dia bagi cadangan nak ke KL Sentral..

memang lama betul tak ke KL sentral.. bertahun gakla.... last dulu masa outstation g kelantan..mika takde lgi kot.. mau 2 tahun rasanya..


bermula la perjalanan kami.. park kereta kat tepi station WangsaMaju.. situ ada kawasan perumahan..agak selamat sket..

mika teruja tengok sekeliling..

beli tiket.. jam dah 6.23 petang masa tunggu train...

dah sampai..round2 sekitar.. sellalunya ramai orangkan..tp maybe sebab harini public holiday..keadaan agak lengang..ok gak...

rest jap minum...singgah di Secret Recipe..

nak bagi dia tak merayap..letak mika kat sudut sofa.. bagi susu, bghp papa layan movie...


amboi macam pandai sgt pilih menu kan.. sayang nakmakan apa??
dah abis makan solat magrib.
dan nak bertolak balik...


kami solat bergilir.. lepas solat cari la mana 2 beranak ni... rupanya papa dia layankan mika menda ni...huhuhu suka sangat men stereng.. tunggu besday 2 tahunla baru papa belikan keta menan eh....


nak balik dah.... blur pic hp ni ntah nape...


dalam train hubby pilih duduk depan sekali.. saje nak tengok pemandangan.. ..mika ni pun rilex jek.. aku lak gayat tengok trek lrt ni.. yerla budak bukan tau apakan.. yang dia tau suka je...

tapi seronok walaupun sekejap..luang masa quality with family.. aku sendiri pun dah berkurun tak naik LRT.. zaman bujang dulu hari hari2 naik LRT dari Damai ke ampang park...jalan kaki.. huh rilex je... sekarang???hehheheh jalan pun mengah kot jauh2..hihih


Mika sangatla peramah dalam LRT..masa awal naik perjalanan pergi tu.. dia muka cam cuak gak.. takut menda tu gerak.. dahtu abis orang sebelah2 disapa2nya.. adasorang kakak tu siap ditepuk2nya badan.. sib baik orang tu nak layan.. kalau tak mama tebal je la muka mika oiii...

sampai umah dah kul 9.30..hehhehe enjoy walaupun sekejap.................daaa


Tuesday, February 15, 2011

Suprise Itu..Tak SEMPAT tunggu esok!!


Ramai yang teka SUPRISE tu aku nak buat GA lg...

oh bukan..bukannnn

GA ada rasa nak buat tp tunggguuu ya...

sebenarnya nak Bagitau blog MAMAMIKA dah berwajah baru ....


rumah lama dah cat baru.... hihihi

cantik tak?????

cantik TAK??????????

Paling suka sekali part ceri2 ni... bolehla klik2 situ ya...

My kedai tudung dan blog contest mika.. so tak la serabutkan..
lebih tersusun.. blog pun kena ada 5S..hehehheh




opss ni yg lama...

selamat tinggal layout lama.... yang banyak berjasa...


aku simpan pic layout lama ni sebagai kenangan..................


Semua ni hasil tangan WHITEYMOMMY yang sangat creative... merealisasikan impian blog mamamika.....


ada sape2 nak order boleh contact SHA.... hasil kerjanya kemas... dan yang paling penting harga berpatutan....... aku order layout ni masa sha buat promotion awal tahun aritu...

anyway TQ ye sha....teruskan usaha agar bizz sha semakin maju.. teruskan menghasilkan karya creative ni.. bukan semua orang ada bakat ni.... itu adalah kelebihan yang tuhan beri pada sha... tq dear!!



Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah